lauantai 2. marraskuuta 2013

Saattaa sisältää sukkia

Täällä on viime viikkoina ollut taas vaihteeksi pystyssä sukkatehdas. Ihan tavallisia ohuita sukkia kahden millin puikoilla, omalla peruskaavalla. Ei siis yhtään mitään jännittävää.

Yksi pari meni lahjaksi nelikymppiselle. Kokeilin näissä raitalankana Hjertegarnin Snake-lankaa, joka muodosti ihan hauskoja kuvioita. Ehkä toimisi ainoana lankana paremmin, mutta mulla sattui olemaan sitä ainoastaan yksi kerä, joten tällä kertaa näin. Musta lanka on ikivanhaa Tico ticoa.

Ravelryssä: Käärmeenkesyttäjä


Toisen parin tein tämän kodin toiselle sukankuluttajalle. Laskeskelin, että olen näiden muutaman vuoden aikana tehnyt hänelle vain kolmet sukat siinä missä itselleni, ööh, varmasti useampia kymmeniä. Ehkä oli siis aikakin... Näissä on lankana Hjertegarnin ohuempi Camouflage, koska maastokuviot ovat saajalle mieleen. Kuva nyt on mitä on, kun sukat piti saada heti käyttöön. Sivuhuomautuksena: on muuten aika puuduttavaa tehdä sileää neuletta olevia koon 46 sukkia ohuesta langasta.

Ravelryssä: Maastoutumissukat


Kolmas sukkapari tuli omiin jalkoihin. Näihin käytin samaa mummon lahjoittamaa Tico ticoa kuin Karkkisukkiin sekä valkoista Fabelia. Raitasukilla on aina piristävä vaikutus, sekä puikoilla että valmiina - niinpä nämäkin oli pakko tehdä, vaikka sukkapyöröt olivatkin kiinni toisissa sukissa. Käytin siis täysin poikkeuksellisesti sukkapuikkoja, jotka ovat saaneet olla syrjässä viimeisen vuoden ajan. Nimensä sukat saivat sitkeästä korvamadosta, vaikka taitaahan nuo väritkin nimeen sopia.Neljäs pari on vasta tulossa. Kyseessä on kuitenkin niin tavalliset sukat, että en viitsi odottaa niiden valmistumista ennen tämän kirjoittamista: mustavalkoraitaiset sukat samoihin jalkoihin kuin maastokuvioisetkin. Innoittajana paikallinen jalkapallojoukkue, lankana valkoinen Katia Laine Nylon ja musta Tico tico. Koko jälleen 46, mutta eteneminen nopeampaa raitojen ansiosta.

Ravelryssä: TPS4 kommenttia:

 1. Onpas varsin tuottoisa sukkatehdas, ihania! Täällä aloitettiin muutaman parin jälkeen jo "yt:t" ja siirryttiin pipoa neulomaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on koko ajan ainakin joku sukkapari tulossa, nyt taitaa olla kolmet. Pakkomielle mikä pakkomielle :)

   Poista
 2. Oon kokeillut nyt kolme aloitusta tuosta camouflagesta ja aina vaan tulee pelkkää raitaa... Hermo meinaa mennä!
  Millä silmukkamäärällä ja puikkokoolla sait tuollaista oikeanlaista kuviota? -Hermonsa menettänyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sun lanka tuota ohuempaa versiota? Nuo tein 2,0 mm:n puikoilla ja 72 silmukalla. Ensin näytti että tulee pelkkää kierreraitaa, mutta sitten yhtäkkiä kuvioita alkoikin muodostua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...