torstai 31. lokakuuta 2013

Uusi lelu

Kerroinkin jo pari kuukautta sitten, että tykkään langan kerimisestä käsin. Koska tämä on kuitenkin jossain määrin välineurheilua, hommasin uuden kätevän apuvälineen kerimispuuhiin - halvimman, jonka löysin. Jos olis taitoa ja välineet, niin tällaisen voisi pyöräyttää toki itsekin.


Kyseessä on siis nostepinne tai suomalaisittain kerinpuikko, jonka avulla on helppo tehdä sisältäpäin purkautuva kerä. Ihan mahtava vekotin! Heti piti tietenkin vähän harjoitella langanjämällä, joka lähimpää löytyi.


Oikein harmitti, ettei juuri nyt ole todellista tarvetta keriä yhtäkään vyyhtiä. Pakko silti oli ottaa yksi pitsilanka käsittelyyn, että voin sanoa puikkoa käyttäneeni. Tältä näytti alussa:


Ja vähän myöhemmin... (Hmph, taustalla kummittelee kasa keskeneräisiä töitä.)Valmista tuli nopeasti.


Tämä oli kyllä hyvä ostos. En tosiaan tiedä, saako näitä ostettua Suomesta, mutta Etsyn kautta löytyy monia muita vaihtoehtoja. Omani saapui USA:sta muutamassa päivässä ja hintaa postikuluineen tuli noin 12 euroa. Paketista löytyi vielä toivotus:16 kommenttia:

 1. Kaunis tikku, mutta miten sen saa pois tosta tikusta? Sitä jäin ihmettelemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan työntämällä. Tuo yläpää, mihin kerä tulee, on ihan sileä. Eli kerä ei jää mihinkään kiinni.

   Poista
 2. Loistojuttu! Joutuu tilaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimi's Needle Basket oli nimeltään se Etsyn kauppa, josta tilasin. Voin suositella, oli niin nopea toimitus ilman mitään ongelmia. :)

   Poista
 3. Näyttääpäs kivalta! Joutuu ehkä itsekin harkitsemaan jotain vastaavaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva vempele. Paljon kivempi kuin joku tylsä kerijälaite :)

   Poista
 4. Vautsi! Mä oon niin kaipaillut jotain tuollaista, mutten ole tajunnut edes etsiä... Onneksi joku muu tajusi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain blogissa minäkin tähän ekan kerran törmäsin... Siitä sitten omaa hankkimaan!

   Poista
 5. En nyt ymmärrä, koska (hovi)asiakkuus on vahvin käsityöllinen lajini. Siis onko tuo keppuli sitä varten, että on edes joku jutska (esim. oman sormen sijaan), jonka ympärille kieputtaa, vai voiko sillä kieputtaa jotenkin erityisellä tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on noi lovet, joihin voi kieputtaa sen sisältä tulevan langan pään näppärästi kiinni ettei karkaa. Ja tosiaan korvaa peukalon. Helpompi myös keskeyttää keriminen, kun ei tarvi pitää sitä peukaloa kerän sisällä. Kyllähän tommosen vois siis tehdä vaikka jostain pahvista, mut on toi aika kiva.

   Poista
  2. Niin ja saa tällä paljon siistimpiä keriä kuin ihan vaan peukalon avulla. Ei tuu pyöreetä, vaan semmonen litteä molemmista päistä eli pysyy paikallaan. Menee ehkä vähän yli ymmärryksen, kun ei itse tee...

   Poista
  3. Jahaa, tämä oli hyvin kiintoisaa.

   Poista
 6. Kapine on jo ostoskorissa, mutta jäi sivumokoma pyörittämään kirjautumiskohtaa. Pitänee lykätä hankinta huomiseen. Mutta kiitos hauskasta vihjeestä. :D

  Mikä muuten on tuon sisältä päin purkautuvan kerän idea? Itse en ole asiaa tullut miettineeksi vaan kiltisti neulonut ulkokerältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nopeaa toimintaa! Mä oon aina kutonut kerän sisältä, mummo varmaan aikanaan opetti niin. Kerä pysyy paikallaan eikä lähde pyörimään pitkin lattioita, ei mulla oikein muuta selitystä ole :)

   Poista
 7. Hei, löysin blogisi muutama päivä sitten, ihania töitä sinulla! Innostuin tästä kerimisasiasta ja kokeilinkin kotona rytmikapulaa työvälineenä ihan onnistuneesti :) aloitin hiljattain pitämään myös blogia, johon äsken kirjoitin aiheesta. Laitoin linkin sinun blogiisi, toivottavasti otat sen kohteliaisuutena! http://syksyllasyntyneet.blogspot.fi/2013/11/hyvastit-kieriville-kerille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että innostuit! Ja kiva myös kun linkitit :-)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...