perjantai 8. marraskuuta 2013

Saksalaiset

Hahaa, sainpas selätettyä tämän sukkaprojektini isotöisimmän parin! Meinasi käydä niinkin klassisesti, että toinen sukka jää tekemättä, mutta tällä viikolla päätin viimein rutistaa menemään. Sukat on siis aloitettu yli kaksi kuukautta sitten. Eihän näissä mitään vaikeaa ollut, ainoastaan loputtomalta tuntuva määrä silmukoita neulottavana.


Alku näiden sukkien kanssa oli kieltämättä hankala. Kaikesta mittailusta ja mahtavista kokotaulukoista huolimatta onnistuin tekemään sukan ensimmäisestä versiosta niin valtavan, että purkamaanhan siinä jouduttiin jostain puolisäärestä asti. Seuraavaksi pienempi koko osui lähes kohdilleen ja vaikka näissä ehkä pieni pussi muodostuukin pohkeen paksuimpaan kohtaan, olen ihan tyytyväinen.


Hankalin osa palmikkokuviosta on loppujen lopuksi aika pieni, siis tuo ylimmäksi jäävä osa. Kantapäähän ja jalkapöytään jatkuvat palmikot ovat ihan simppeleitä eikä niihin mitään kaavioita tarvitse katsoa. Näyttää siis vaikeammalta kuin onkaan.


Erityisesti pidän tuosta helmineuleen hitaasta levenemisestä ja palmikon jatkumisesta kantapäähän - tyypillistä Cookieta.


Lankana käytin ensimmäistä kertaa Stepiä enkä ole ihan varma, mitä mieltä siitä olen. Jotenkin liukkaalta se tuntui kutoessa, mikä varmaankin johtuu Aloe Vera -käsittelystä. Melko siistiä jälkeä sillä kuitenkin sai aikaan.


Ihan kelpo sukat siis. Täytyy toivoa, että nämä pysyvät jopa ylhäällä pohjemuotoiluiden ansiosta.


Ohje: German Stocking / Cookie A.: sukkia. rakkaudella.
Lanka: Austerman Step Classic, väri 1004. Menekki 163 grammaa kokoyhdistelmään J3, V5, 41.
Puikot: 2,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Punaiset polvisukat

5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...