perjantai 29. marraskuuta 2013

Askarrellaan paskarrellaan sielu

En yleensä innostu näistä pörröisistä langoista ollenkaan, mutta pitihän se oma Kalastajan vaimon pipo saada. Lankaakaan en lopulta pystynyt vastustamaan, kun olin sitä hetken kaupassa hipelöinyt.


Alkuperäisestä ohjeesta tässä ei ole kyllä langan lisäksi noudatettu oikeastaan mitään, koska ensinnäkään en halunnut tehdä pipoa tasona (hullun hommaa!) ja toisekseen halusin reunaan resorin. Mallia otin Prosessineulojan versiosta, mutta silmukkamääräni oli suurempi ja puikot pienemmät. Resorinkin tein kierretyin silmukoin ja vähän korkeammaksi. Kavennukset sentään tein suunnilleen samalla tavalla.


Tulipas tästä kiva pipo. Ei kutita yhtään tällaista herkkänahkaistakaan eikä paina juuri mitään. Tarkalleen painoa on 21 grammaa. Ravelry-projektiin pääset tästä.

P.S. Viime päivien angorakohusta sen verran, että Rowanin käyttämän angoran eettisyydestä ja alkuperästä löytyy tietoa täältä.

8 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Mukava kuulla, ettei tuo lanka kutita - uskallan siis ostaa sitä. Meikäläinen kun on sellainen superyliherkkä ja sitten harmittaa, kun ei kutinalta saa jotain nättiä neuletta pidettyä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon herkästi kutiava tapaus, varsinkin otsasta. Tämä päässä tuntuu kuin ei mitään päässä oliskaan, mutta tietysti se on yksilöllistä. Ihmettelen kuitenkin jos kutittaa, on se niin pehmoista lankaa. :)

   Poista
 2. Tuo väri sopii siulle tosi hyvin! Itekkään et tykkää kauheesti tommosista pörrösistä langoista, mutta kiva että sie löysit niille projektin :) Siulle on muuten haaste miun blogissa! :D http://piponytimesta.blogspot.fi/2013/11/11-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vihreä tosiaan on mun väri. Pörrölankoja tuskin tulee jatkossakaan juuri ostettua, tämä nyt oli pieni poikkeus. Kiitos haasteesta, mutta jätän sen nyt väliin kun oon niin huono vastaamaan näihin. Sen 11 satunnaista asiaa oonkin kertonut joskus kesällä yhdessä postauksessa. :)

   Poista
 3. Onpa kiva pipo, tosi hieno väri.
  Paha ääni lähtee nyhdettävästä pupusta, eiks sen turkin sais paljon nopeemmin ja tarkemmin (ja toki vähemmän tuskaa aiheuttaen) jollain trimmerillä talteen...? No joo, mutta ruotsalaiset rättiliikkeet ja muut vois yhtä pontevasti osallistua niitä rättejä vääntävien alipalkattujen naisten ja lapsiorjien hyvinvoinnista vouhkaamiseen kuin näiden pupuparkojen puolustamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja kohu ei kuitenkaan koske kaikkea angorantuotantoa, mikä tietysti näkyy sitten hinnoissa. Halpiskaninkarvalankoihin en kyllä menis koskemaan, ne lienee just sitä repimällä irti saatua. Tää Rowanin lanka on leikkaamalla irroitettua eikä tule mistään jättimäisistä laitoksista. Mutta olishan niitä muitakin asioita tosiaan vouhkattavana...

   Poista
 4. Hei, päädyin tänne satunnaisen linkki-klikkailun seurauksena ja kommentoin omasta puolestani tuota langan mahdollista kutittavuutta: meikäläistä ei niinkään kutita tuo angora sinänsä (joka tosin pöllyää hiukan ja siitä ei astma tykkää) vaan langan sisältämä tekokuitu. Ymmärrän, että sitä on langassa tekemässä siitä kestävämpää, mutta minä + tekokuitu ollaan huono yhdistelmä: ensin kutisee ja sitten tulee ihottumaa. Merkitystä on varmaan myös sillä, että näin lyhyttukkaisena lanka on kosketuksissa koko päähän kun ei ole noita hiuksia suojaamassa ihoa.

  Tämä kuulostaa varmaan nyt siltä, että "älkää mainostako tätä lankaa ettei se kutita," lähinnä ajattelin tuoda esiin sen, että itseltäni meni tosi monta vuotta tajuta että olen ilmeisesti herkkä sille tekokuidulle enkä langan luonnollisille raaka-aineille eli joku muukin voi saada ahaa-elämyksen tästä kommentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ajattelin, että ei voi yleistää tämän olevan mitään kutittamatonta lankaa, mulle se vaan sattuu sopimaan. Tiedän jotain noista kutinoista, kun mulla on jokin kosmetiikka-allergia, joka ei testeissä selvinnyt. Tai siis selvisi, että joku aine aiheuttaa allergiaa, muttei tiedä mikä. On siis aina arpapeliä, kun ostaa jonkin uuden tuotteen. Mutta tiedänpähän ainakin testien jälkeen, että mikään hajuste se ei ole. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...