keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Hunajainen Dexter
Täytyy sen verran selventää tuota edellisen villapaidan saamaa tuomiota päätyä kotipaidaksi, että syynä ei ole ulkonäkö, vaan ihan tämä oma lämminverisyyteni. Takuulla tukehtuisin paksuhkossa alpakkapaidassa milloin tahansa muulloin kuin paukkupakkasilla tai sitten täällä vähän viileämmässä sisäilmassa.Tämä uusin neuleeni sopiikin siksi paremmin muualla käytettäväksi (ja saa virheellisesti tunnisteekseen "villatakki", vaikkei ole villaa nähnytkään). Pellavainen neule on ollut suunnitelmissa niin pitkään, että en edes muista, mutta tässä se nyt on! Pitkällisen harkinnan tulos värin suhteen, kun taas tuo malli pääsi heti ilmestyttyään suosikkilistalle. Väriä olen katsellut sillä silmällä netissä ja TitiTyyssä, mutta ostoskoriin se lopulta päätyi, kun bongasin hyvän alen. Tämä väri onkin aika jännittävä, koska se on eri kaupoissa nimetty toffeeksi, hunajaksi ja miksi lie, minkä ymmärtää kun näkee sen luonnossa ja eri valaistuksissa. Nappien väri on kohdillaan päivällä, mutta illalla ihan väärä, koska lanka alkaa vihertää.


Lanka oli oikein mukavaa neuloa, vaikkakin solmuja löytyi jonkin verran ja käyttäytyminen pesussa oli pieni mysteeri. Jännittävää on myös vaihteeksi se, miten painavalta tällainen puuvilla-pellava tuntuu noiden kaikkien ohuiden villaisten jälkeen. Ohjetta puolestaan voi vain kehua jälleen kerran: yksinkertainen malli pienillä jujuilla yläosassa ja helmassa; ei mitään vaikeaa, vaan melko aivotonta neulottavaa suurimmaksi osaksi. Helmaan ja hihoihin lisäsin hieman mittaa, mutta muuten tein muistaakseni ihan ohjeen mukaan. Vähän kiinnostaisi kutoa tämä sama malli vihreänä (tai sitten verenpunaisena nimen vuoksi, mutta ehkä se ei ole ihan mun väri).


Ohje: Dexter / Isabell Kraemer
Lanka: BC Garn Allino, vähän vajaat kymmenen kerää väriä 21
Puikot: 3,25 ja 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Dexter


8 kommenttia:

 1. Mä jo heti ekasta kuvasta katsoin että nyt on jotain muuta ollut puikoilla kun villaa! Jännityksellä rullailin alaspäin että mitä on tämä ihanuus - Allinoahan se :) Lanka on kyllä aivan mahtavaa! Ja vielä noin ihanassa värissä. Olen kade, jälleen kerran.

  VastaaPoista
 2. Ihana takki!
  Mulla on sama ihanan punaisena hihattomana myttynä tuossa odottamassa hihainspistä....

  VastaaPoista
 3. Onpa todella hieno, itse tykkään tuosta väristäkin hirveästi.

  VastaaPoista
 4. Allino on kyllä mahtava lanka, oon neulonut siitä joskus huivin joka on miun virallinen välikausihuivi, kovasti käytetty ja edelleen loistavassa kunnossa. Kyllä siitä täytyy joskus tehdä takkikin, tää siun on mahtava!

  VastaaPoista
 5. No jo on hieno. Dexter kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän.

  Ja niin tietysti sen alpakan kanssa. En mäkään oikein kykene käyttämään, ellei sitten naparetkellä.

  VastaaPoista
 6. Nätti. Kaunis väri tuossa langassa. No joo kyllä alpakkainen pusero on aika lämmin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...