perjantai 26. joulukuuta 2014

Kalenterisukat

Tässä ne nyt sitten ovat, tämänvuotiset joulukalenterisukat! Sain ne valmiiksi jouluaattona ja kuvasinkin heti, minkä vuoksi kuvat ovat hieman hämäriä. En nimittäin ehtinyt valmiiksi valoisaan aikaan. Valon puutteen vuoksi sukista eivät erotu kunnolla esimerkiksi joululauluraitaan jälkeenpäin kirjaillut vaaleanharmaat lumihiutaleet, mikä ei välttämättä haittaa, koska ne näyttävät ehkä enemmän hämähäkeiltä.


Tässä projektissa tuli jälleen huomattua, että kirjoneuletta pitäisi harjoitella enemmän. Tein sitä lopulta ainoastaan kahteen raitaan, koska nekin kiristävät ihan riittävästi. Monena päivänä joulun lähestyessä päädyin neulomaan "raidallisia raitoja", koska ne nyt vaan tuntuvat enemmän omalta jutulta. Ja raidat myös nopeuttivat neulomista. Kolmeen raitaan kirjailin silmukoita jäljitellen jonkinlaisia kuvioita - toiseksi viimeiseen ravun merkin kullankeltaisella langanpätkällä, joka on lojunut tuossa tietokoneen vieressä viikkotolkulla.


Kantapään tein ylösalaisen ranskalaisen mallilla, jonka olen hionut omaan jalkaan istuvaksi aiemmissa sukissa. Tällä tavalla myös pääsin sovittamaan sukkaa jalkaan jo hyvissä ajoin. Ja oikein sopivat sukista tulikin. Kiitos Neulistille ja Vyyhdille jälleen kerran kivasta kalenterista!


Lanka: mm. Wollmeisea, Zauberballia, Opalia, Väinämöistä, Regiaa, Fabelia ja vaihdossa saatuja lankoja
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä olikin kivaa koko kalenterin ajan :)

   Poista
 2. Oikein kauniit sukat tuli! Omani ovat vähän niin ja näin, mutta omaan käyttöön kyllä ihan jees. Tämä oli kiva kalenteri ja sekin on mukavaa, että kaikkien lopputuloksista tulee niin erilaisia, vaikka ohje on periaatteessa sama:)

  VastaaPoista
 3. Täältäkin löytyi varsin hauskat kalenterisukat ja mukavasti välittyy myös sitä hyvää fiilistä mitä tämä joulukalenteri levitti neulojien keskuuteen :-) Minäkin turvauduin raitoihin. Sukissani ei ole ensinkään kirjoneuletta. Minun kohdallani tosin on kyse enemmänkin "kemian" puutteesta; minulla ja kirjoneuleella ei vaan yksinkertaisesti erityisemmin synkkaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...