tiistai 9. joulukuuta 2014

Jämistä parhaat


Kyllä kannatti keväällä testailla! Ihastuin silloin liukuvärjättyyn versioon Leftiestä siinä määrin, että aikani kaikkein ihanimpia jämiä muhiteltuani sain viimein jämäversionkin aikaiseksi. Itse asiassa valmista oli jo kuukausi sitten. Tässä huivissa on lehtien muodossa syksyisen värisiä jämälankoja kämmekkäistä, kahdesta huivista, kolmannesta huivista ja piposta (tai kahdesta). Kokonaisuutta päädyin rauhoittamaan harmaalla ja säästin itseni lankojen päättelemiseltä neulomalla langanpäät värinvaihtokohdassa neuleen sekaan. Hyvin upposivat.


Ensin suunnittelin tekeväni raidat ihan sikinsokin, mutta enhän minä sellaiseen pysty, joten raidoitus toistaa tiettyä kaavaa. Tavoitteena oli saada edes joku jämäkeristä loppumaan, mutta se ei onnistunut. Yllättävän pienillä nöttösillä saa ison huivin aikaan: useimmin toistuvaa raitaväriä (joka kolmas lehti) kului ainoastaan 15 grammaa. Lehtiraitoja syntyi yhteensä 28, jolloin päätin lopettaa. Viimeiseksi raidaksi halusin ehdottomasti kullankeltaisen, koska se toimi niin kivasti harmaan parina.



Ohje: Leftie / Martina Behm
Lanka: harmaa Viking of Norway Baby Ull (140 grammaa), raitalankoina Wollmeise Pure, Malabrigo Sock, Shibui Knits Sock ja The Uncommon Thread Posh Fingering
Puikot: 2,75 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Jämis


Sitä kullankeltaista ihanuuttahan jäi sitten hyvä määrä huivin kaveriksi sopivaan pipoon; harmaata piti hakea yksi lisäkerä. Malliksi valikoitui tuttu ja turvallinen Raituli, jonka raidoitusta vähän muutin ja johon tein pienen yksityiskohdan toisesta mallista inspiroituneena. Kuvissa näyttää, että koko pipo olisi ainaoikeaa, mutta sitä on neulottu vain kolmasosalla silmukoista. Näin huivi ja pipo näyttävät vielä enemmän parilta.


Ohje: Raituli ja yksi sektori Barleyn malliin (ilmaisia molemmat)
Lanka: Viking of Norway Baby Ull ja The Uncommon Thread Posh Fingering (väri Golden praline)
Puikot: 2,5 ja 2,75 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Jämiksen kaveri


19 kommenttia:

  1. On se Leftie vaan kaunis. Mun tartteis ehkä neuloa neljäs Leftie, semmoinen, jonka voisin pitää itselläni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, ettei tämä mullakaan tähän jää, on se sen verran kiva malli :)

      Poista
  2. Niin upea, ettei sanotuksi saa!!

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno huivi, upeat värit ja hauska idea :)

    VastaaPoista
  4. Mainio projekti luksusjämille!

    VastaaPoista
  5. Hauska ohje, kivannäköinen lopputulos! :)

    VastaaPoista
  6. Leftie näyttää ihanalta mallilta ja sinun versiosi varsinkin on valloittava.

    VastaaPoista
  7. Teit jokin aika sitten ihanat Korsi kämmekkäät. Olen yrittänyt löytää sen ohjetta netistä, mutta ilmeisesti se on vain Eiran langat lehdessä, jota minun ei ole mahdollisuus saada täältä Espanjan Aurinkorannikolta. Lehteä ei ollut myynnissä Eiran lankojen nettimyymälässäkään, kun ajattelin tilata sen sieltä. Onko sinulla mitään mahdollisuutta skannata tuota ohjetta ja lähettää se minulle sähköpostin liitteenä? Ja jos voit, miten voin korvata vaivan näkösi. Sähköpostios. on enyanvilla@luukku.com. t. Eini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se onnistu. Palaan sähköpostilla asiaan huomenna tai viimeistään alkuviikosta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...