keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Valmista vapuksi

Google kertoi mulle juuri tämän tekstin otsikkoa pohtiessani, että Cladonia tarkoittaa torvijäkälää. Turha kai yrittääkään kehitellä tästä mitään aasinsiltaa - tulin vain kertomaan, että mulla on uusi, ihana huivi.


Huivi, joka on ollut suosikkilistalla jo pitkään ja kerran aikaisemmin aloitettukin. Silloin meni lankavalinta pieleen, mutta nyt osui täysin nappiin.Väritkin ovat ihan mun värejä, petroolia ja maitosuklaata.


Pääosin samasta langasta tehty syksyisempi huivini on ollut ahkerassa käytössä, koska se on NIIN pehmoinen eikä paina juuri mitään, mutta silti tosi lämmin. Veikkaan, että tästä uudestakin tulee yksi suosikeista.


Koska isot huivit ovat edelleen mieleeni, tein tästäkin reilusti isomman version. Suurentaminen on helppoa, kunhan lisäilee "kiiloihin" silmukoita seitsemällä jaollisen määrän, jotta se sopii pitsireunuksen kanssa yhteen. Tässä huivissa tuo määrä on 42.


Reunapitsin värinvaihtoihin katsoin mallia joistakin ravelry-projekteista, kun halusin korostaa noita aaltoilevia reikäkerroksia. Nyt olen myös tyytyväinen, että jaksoin pinnistellä nuo reunimmaiset lenkuratkin valmiiksi asti. Siihen meni kauan, mutta lopputulos on kaunis.


Ohje: Cladonia
Lanka: Malabrigo Lace, värit Tuareg ja Rich chocolate, yhteensä vajaa 80 grammaa
Puikot: 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Suklaaraita

8 kommenttia:

 1. Ihana se on. Cladonia on upea malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sun Cladonia oli yhtenä inspiraation lähteenä tähän mun versioon. Isot huivit on niin kivoja!

   Poista
 2. Ompa todella ihana huivi ja väritkin sopivat yhteen :)

  VastaaPoista
 3. Hieno huivi, kiva väriyhdistelmä. Haluaisinkohan mä uuden kepeän kesähuivin...? Aattele, et mä oon niin ahkerasti käyttänyt sitä vihreetä huivia, että siihen oli tullut keskelle reikä, tarttunut varmaan kiinni johonkin. Ensin mietin, pitäiskö mun kysyä, onko sulla ensiapupalvelua, mutta loppujen lopuks korjasin heikoilla taidoillani sen itse, siis kursin reiän miten kuten umpeen. Ei siitä nätti tullut, mutta ei se sentään normaalikäytöllisesti näy.
  HA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä usko että oisin sitä sen paremmin osannu korjata kuin kokoon kursimalla. Pääasia ettei lähde purkautumaan pahemmin. Pistä huivi mietintään, tässähän niitä sivussa syntyy...

   Poista
  2. Mallin ei tarttis olla mitään superihmeellistä, tai saa olla sitäkin, jos joku kiva osuis simmuun. Väripoliittisesti sen sijaan vois olla jotain jännittävää ja erilaista (mun mittapuulla siis). Ehkä kahta eri väriä, jonain jänskänä yhdistelmänä (kuten tässä huivissa, jota tässä alunperin kommenteerasin).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...