keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Musta kissa

"... toivoisin että et ilmestyisi ja häviäisi tuolla tavalla edestakaisin. Minua aivan huimaa, kun menet ja tulet noin yhtäkkiä.
- Hyvä on, sanoi kissa, ja tällä kertaa se hävisi hyvin hitaasti, aloittaen hännänpäästä ja lopettaen irvistykseen, joka näkyi vielä vähän aikaa sen jälkeen kun kissan muu olemus oli jo kokonaan kadonnut.
- Toden totta, tuumi Liisa, - olen usein nähnyt kissoja ilman irvistystä, mutta en ikinä ennen irvistystä ilman kissaa! Näin kamalan hassua en ole eläissäni nähnyt."

(Lewis Carroll: Liisan seikkailut ihmemaassa)


Illuusioneule, siinäpä tekniikka, jota on pitänyt kokeilla jo pitkään. Ravelryssä surffaillessa törmäsin sitten näihin kissasukkiin ja päätin kokeilla.


Tekniikkahan on hyvin yksinkertainen: oikeiden ja nurjien silmukoiden avulla luodaan laaksoja ja kohoumia, jotka näyttävät tietystä kulmasta katsottuina kuviolta, mutta suoraan edestä pelkiltä raidoilta. Neljän kerroksen periaate on tiivistettynä tämä:

1. kuviovärikerros: kaikki oikein
2. kuviovärikerros: kuviosilmukat nurin, muut oikein
1. pohjavärikerros: kaikki oikein
2. pohjavärikerros: kuviosilmukat oikein, muut nurin


Näitä sukkia oli hauska tehdä, kun tekniikankin oppi ihan helposti muutaman kerroksen jälkeen. Jostain syystä toisen sukan tekeminen jäi kuitenkin pitkäksi aikaa muiden töiden alle, joten näissä meni kaikkiaan lähemmäs kaksi kuukautta. Käsialakin ehti siinä välissä vähän löystyä, joten toisesta sukasta tuli vähän ensimmäistä löysempi. Mutta eipä se mitään, näistä tuleekin ihan vaan kotisukat.


Ohjeesta en oikeastaan katsonut kuin tuon kissakaavion, kantapäänkin tein tällä kertaa yhdellä hyväksi havaitulla mallilla. Sen olisi tosin voinut aloittaa muutamaa kerrosta aiemmin, niin että varpailla ei olisi ihan noin paljon ylimääräistä tilaa.

Omistan nämä sukat eräälle komealle, mustalle kissalle, joka nykyään viilettää toivottavasti tyytyväisenä hiirten perässä Kangasalla.

Ohje: Wonderland Socks (ilmainen)
Lanka: Drops Fabel, musta ja kirsikanpunainen
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Irvikissa

12 kommenttia:

 1. heti tykkäsin alun lainaustekstistä! :D
  Mutta ihanat sukat, ite oon katteluu että tommosta illuusioneuleideaa vähän itekki, mutta en oo sitä vielä menny kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli ihan pakko kaivaa kirja hyllystä esiin, kun kerran irvikissasukkia alkoi tehdä! Tuo oli tosi hauskaa, kun tajus idean, kannattaa kokeilla :)

   Poista
 2. Mahtavat sukat, väritkin on irvikissaa ajatellen just sopivat! Kiitos linkistä, minäkin voisin joskus kokeilla näitä sukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kannattaa kokeilla, helppoa se on :)

   Poista
 3. Oliskin ihan mun sukat. Lankojakin löytyy kotoa varmaan juuri noita värejä. Matkin sua ja aloitin semmoisen raidallisen villatakin teon. Minä vaan aloitin helmasta. että saan siinä neuloessa miettiä miten yläosan teen. Kun en ole vielä perehtynyt siihen ylhäältä alaspäin neulomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, siitä villatakista onkin vielä langanpäät päättelemättä. Ja toinen takki mietinnän alla. :)

   Poista
 4. Onpas jännä idea näissä sukissa ja ihana kissa-aihe! (Minulla on 3 kissaa itselläni) Alkoi itseäkin heti syyhyttää ottaa puikoille samanlaiset sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissaihmisellä on yhdet kissasukat oltava :) Mulla ei tosiaan nykyisin kissaa ole, mutta muistelen tuota mustaa kauhukakaraa aina välillä...

   Poista
 5. Jumankekka, miten hieno idea tämmönen illuusiojuttu. Mä haluun kans jotkut tämmöset! Niiden olis sit oltava kotisukat, että niitä vois tarvittaessa aina ihailla soffalla pötkötellessä, eikä siis kätkeä niitä kenkien uumeniin.
  HA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin! No mutta mikä ettei, pistetään listalle.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...