keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kuinka kolmesta tuli yksi

Kerroinkin, että oravasukkien onnistunut väriyhdistelmä sai aikaan suurempiakin visioita. Piti päästä neulomaan ja äkkiä, joten kaivoin lankavarastoistani melkein kaikki Väiskit yhtä aikaa esiin ja rupesin hommiin.


Neulomiseen käytin muistaakseni kokonaista yhdeksän päivää. Tällaisissa projekteissa ainoa huono puoli on se, että laiskalta päättelijältä tekeminen keskeytyy siinä vaiheessa, kun on enää langat pääteltävänä ja napit ommeltavana. Niitä langanpäitähän tässä paidassa riitti, mutta äsken sain jollain raivonpuuskalla ne viimein pääteltyä.


Mutta se itse neulominen: oli kivaa! Ja järjettömän koukuttavaa, kun aina piti saada yksi vaihe valmiiksi ja sitten vielä vähän seuraavaakin. Ainoa kohta, jossa vähän tökki, oli tuo "päällimmäisen paidan" helma ja sen lyhennetyt kerrokset, mutta aika kivuttomasti niistäkin selvisi. Sovelsin muuten "paitojen" helmoissa ohjetta sen verran, että neuloin muutaman kerroksen ainaoikeaa sileän sijaan, jotta reunat eivät rullautuisi.


Mallitilkkuahan en taaskaan jaksanut väsätä, joten neuloin tätä soveltaen kahden eri koon silmukkamääriä päälle sovittelun perusteella. Lankani oli nimittäin ohjetta ohuempaa, samoin puikot, eivätkä omat mitatkaan ihan istuneet ohjeen mukaisiin. Pääntielläkin sovelsin silmukkamääriä laskuvirheen takia, mutta eipä tuo mihinkään näy. Aika hyvä koko tuli, mitä nyt selkäpuolella on vähän liikaa kasvunvaraa. Hiharatkaisu on tässä mallissa mielestäni erityisen onnistunut.


Kaiken kaikkiaan voin suositella tätä ohjetta. Sopii mainiosti sellaisille yksinäisille vyyhdeille, joita on tullut ostettua ilman tarkempaa käyttötarkoitusta. Ja raidoitusta muuttamallahan tästä saa vaikka minkä näköisiä paitoja aikaan.


Ohje: 3 in 1
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, värit Hopea (180 g), Itämeri (80 g), Okra (15 g) ja kaksi Eiku-väriä (vihreää 60 g ja harmaanlilaa 47 g)
Puikot: 2,75 mm, 3,0 mm ja 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Kerrospukeutumista

21 kommenttia:

 1. Todella kaunis! Voi kun itselläkin maltti ja taito joskus riittäisi näin suuritöisiin käsitöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on vaan aloitettava ja harjoiteltava, muuten ei onnistu. :) Itse tein jo ala-asteella ekan villapaidan, niin on tässä tullut harjoiteltua...

   Poista
 2. Oi, tulipa siitä ihana! Sama malli on minullakin mielessä mutta on vielä siinä vyyhtien silittelyvaiheesa eli en ole osannut päättää värejä mistä aloitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli noita lankoja varastossa just sen verran, että väriyhdistelmiä ei voinut tehdä kuin näin. Tai no, vihreän ja sinisen paikkoja olis voinut vaihtaa. Muuten en varmaan olis saanut päätettyä millään. :)

   Poista
 3. Ompa ihana! Melkein menee kilometrin mittaiselle to do-listalleni tämä! Olen kova kerrospukeutuja muutenkin, kun palelen aina, niin tämähän olisi kuin minulle tehty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaikka eipä tämä lämmitä tavallista paitaa enempää kun nuo kerrokset on vaan hämäystä. :)

   Poista
 4. Magee! Ihana nähdä jonkun luovan hiukan erilaista,tykkään kovasti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva, että joku keksii suunnitella tällaisen mallin. Tuo toteutus on paljon helpompi homma :)

   Poista
 5. Voi että on hieno! Kiva malli ja onnistuneet väriyhdistelmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulenpa, että mikä tahansa väriyhdistelmä toimii, kun on Väinämöiset käsillä :)

   Poista
 6. Mahtava! Kivat jujut ja värit, näyttää neuleelta, jota on aina ilo käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on selvää lempipaitapotentiaalia :)

   Poista
 7. Hieno malli ja pidän väriyhdistelmästä kovin! Mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Malli on aivan loistava ja ohjeet todella yksityiskohtaiset, joten siitä vaan kokeilemaan :)

   Poista
 8. Ihanat värit, ihana paita! :)

  VastaaPoista
 9. Ei vitsi, täähän on ihan vitsin söpsä ja nokkela!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tämä olikin poikkeus mun viimeaikaisiin paitajuttuihin, koska on tehty alhaalta ylös. Mutta ilman saumoja tämäkin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...