perjantai 25. elokuuta 2017

Kaksi yhden hinnalla
Jos sitä nyt sattuu löytämään kerrassaan mainion paitamallin, niin yhden tultua valmiiksi on ihan järkevää aloittaa toinen. Esimerkiksi heti seuraavana päivänä. Ensimmäisen aloitin heinäkuun 19. päivä ja toisen sain valmiiksi siitä kuukauden päästä. Jos tätä tahtia jatkaisi, olisi kohta kaikki kaapit kivoja raitapaitoja pullollaan.
Ensimmäisen paidan raitaväri on niitä Budapestin tuliaislankoja. Itse asiassa ostin langat juuri tämä malli mielessäni, mutta toista vyyhtiä ei sitten tarvittukaan. Ilmeisesti käyttämäni vyyhti oli reippaasti ylipainoinen, koska siitä jäi vielä vähän jäljellekin - ohjeen mukainen menekki on enemmän kuin yhden vyyhdin verran ja tein vieläpä täysimittaiset hihat. Niin tai näin, paidasta tuli ihana!


Ohje: Confetti / Veera Välimäki
Lanka: harmaa Filcolana Arwetta (240 grammaa väriä 955) ja punakirjava Malabrigo Sock (hieman vajaa vyyhti väriä Marte)
Puikot: 3,25 mm pyöröt + joustimiin 2,5 mm
Ravelryssä: Syysraitapaita


Toisen paidan harmaat olin ostanut ihan toiseen malliin, mutta joskus käy näin ja suunnitelmat muuttuvat. Tähän versioon tein lisäyksiä helmaa kohti hieman harvemmin, mikä oli erinomainen päätös, sillä tämä vihreä vyyhti ei olisi riittänyt leveämpään helmaan ja pitkiin hihoihin - mystisiä asioita nämä lankojen menekit. Silti paita on mukavasti a-linjainen.


Lanka: harmaa Filcolana Arwetta (223 grammaa väriä 954) ja vihreäkirjava Raisun Lankafarmin merinosukkalanka (hieman vajaa vyyhti väriä Wanha Wihreä Kaappi)
Puikot: samat kuin yllä
Ravelryssä: Kakkoskonfetti


Molempiin versioihin tein pienet muokkaukset hihojen erotteluvaiheessa: hihasilmukoita on vähemmän kuin ohjeessa, mutta kainalon alle on luotu muutama silmukka enemmän. Raidoituksen alotin ensimmäisessä kaksi, toisessa neljä kerrosta myöhemmin kuin ohjeessa, koska yritin saada ylimmäisen raidan asettumaan tasaisemmin. Vähän se tuosta keskeltä nousee edelleen, joten ehkä mahdollisessa kolmannessa versiossa aloitan raidat vielä vähän myöhemmin.


4 kommenttia:

 1. No onpa kivat paidat! Kukahan mun paitahyllyä tulis täyttämään? :D

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita molemmat neuleet.

  VastaaPoista
 3. Kauniita neuleita kaikki.Katselin aivan"kateellisena"kuin on kauniita sukkia sekä puseroita.Olet kerrassaan taitava sekä ahkera.

  VastaaPoista
 4. Kauniita. tykkään kovasti molempien värityksestä ja modauksetkin on varsin onnistuneita.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...