lauantai 29. heinäkuuta 2017

Pikkulintuja ja pumpulipilviä


Uusimmassa Interpretations-kokoelmassa on monta kaunista neulemallia - no, oikeastaan kaikki - mutta yksi paita sieltä jäi jo ensimmäisellä selauksella erityisesti mieleeni. Sitten bongasin sopivaa pitsivahvuista lankaa alesta ja päädyin tällaiseen itselleni aika epätyypilliseen, melkoisen hempeään väriin. Kerrankos sitä!
Paita oli mukavan aivotonta neulottavaa, joten se kulki keväällä mukanani myös matkaneuleena. Valmistumisessa menikin sitten yli neljä kuukautta, kun tuli kaikenlaista muuta tehtävää väliin. Piti myös hieman soveltaa ohjetta, kun tulin heti alkuun valinneeksi liian ison koon. Tällä saattoi olla jotain tekemistä neuletiheyden kanssa. Onneksi säätäminen oli helppoa, vaihdoin vain lennosta pienempään kokoon muokkaamalla lisäyksiä kainaloiden tienoilla. Myös hihat tein omasta päästä, pienemmällä silmukkaluvulla ja suuremmalla määrällä kavennuksia. Hyvä tuli, joskin ehkä hiukan liian pitkä helmasta.


Malabrigon pitsivahvuus on sellaista pumpulinpehmoista höttöä, joka muistaakseni valmiissa neuleessa nyppyyntyy nopeasti ja ehkä vähän huovuttuu, mutta en anna sen haitata - tehdään sitten uusi, kun tästä aika jättää. Neuleesta tuli joka tapauksessa ihana: kevyt, pehmoinen ja kesäinen.


Ohje: Little Bird / Veera Välimäki (löytyy Jojin ja Veeran kokoelmasta Interpretations Vol. 4)
Lanka: Malabrigo Lace, 170 grammaa väriä 83 Water Green
Puikot: 3,0 ja 2,0 mm pyöröt
Ravelryssä: Pikkulintu

 

5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...