tiistai 21. maaliskuuta 2017

Pikasukat


Saakohan joku muukin sellaisia maanisia sukanneulontakohtauksia, että neulomusta ei vain voi päästää käsistään ja lopulta sukat valmistuvat kahdessa päivässä? Siis 1,75 millin puikoilla ja ilman mitään nopeuskilpailua, huomautan.
Tällä kertaa syy maaniseen neulomiseen löytyy yllä olevista kuvista: sain itseni kiinni tilaamasta elämäni ensimmäisen sock blankin ja sen neulominen oli niin mahdottoman koukuttavaa, että välissä malttoi juuri ja juuri syödä ja nukkua. Ja käydä ohimennen käsityömessuilla, mutta se on sitten toinen juttu.Sukissa ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin tuo neulomistapa suoraan hauskasti värjätystä neulepötkylästä ja siis kiharaisesta purkulangasta. Valmiista, pingotetuista sukista epätasaisuus on suurimmaksi osaksi kadonnut, mutta keskeneräisinä ne olivat kyllä aika muhkuraiset. Langan voisi toki etukäteen suoristaakin, mutta siinähän menisi kaikki hauskuus näiden neulomisesta!
Malli: omat perussukat ylhäältä alas ranskalaisella kantapäällä ja nauhakavennuskärjellä
Lanka: Stranded Dyeworks Plateau Sock Blank, väri Street Art. Menekki sukkiin 80 grammaa.
Puikot: 1,75 mm pyöröt
Ravelryssä: Katutaidetta

11 kommenttia:

 1. Ihanat! (: Tää on kyllä juttu, mitä pitää ehdottomasti joskus kokeilla. Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta villitykseltä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuommosella langalla vois kohtaus syntyä. Muuten tarvii jonkun pikaisen lahjottavan, että viitsii urakkatahtia sukkia neuloa.
  M&

  VastaaPoista
 3. Tuohon maniaan voisin kyllä osallistua mutta näytti että muutama muukin on innostunut sillä ei tuolla värjärillä ollut enää yhtään noita sukkarättejä jäljellä. Täytyy jäädä seuraamaan tilannetta! Mutta uskon että hulluus voi iskeä ja onhan tuo lopputuloskin mitä kaunein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät tosiaan menevän nopeasti kaupaksi. Mutta nyt siellä näytti olevan kahta väriä tarjolla, ainakin hetken :)

   Poista
 4. Oi jestas miten ihanat sukat! En ole kuullutkaan tuollaisesta! Ihanat!

  VastaaPoista
 5. Tulipa pirteät sukat! Alkaa tuo sock blank kiinnostaa itseäkin!

  VastaaPoista
 6. Jännä miten sukissa tuo värimäärä näyttää niin paljon rauhallisemmalta! Olen joskus värjännyt tuollaisia valmiiksi neulettuja pohjia vain värjäyskokeiluissa vaihtoaikana Englannissa, harmi ettei niistä lopulta tullut tehtyä mitään vaan päätyivät sellaisinaan portfolioon...

  VastaaPoista
 7. En ole tämmöisestä tekniikasta kuullutkaan. :) Siis mitä "sukkarättejä", ja kuka sellaisia myy? Olisi kiva kokeilla itsekin, sillä ovat nämä tosi ihanaiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lankatietojen kohdalla on linkki yhteen myyjään, mutta hakusanalla "sock blank" löytyy muitakin vaikkapa Etsystä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...