lauantai 24. toukokuuta 2014

Hyvin palvellut Noro

Kun kerran pääsin vauhtiin Noro-jämäpussin tyhjentämisessä, tekaisin vielä tällaiset pienet, kesäisen väriset kotitossukat.


Edelliset tossut ovat niin hyvät juuri kotikäytössä, että tein näihinkin ihan lyhyen resorivarren ja sitten yhden raidan jälkeen kantapään. Nyt tein ranskalaisen, edellisissä testasin tomaattia. Samaa Noroa käytin molemmissa tossuissa, mutta näiden uusien väriyhdistelmä miellyttää omia silmiä enemmän.


Pikanttina yksityiskohtana ensimmäisen tossun ensimmäiseen raitaan syntyi hassu värivirhe, koska kerän sisältä paljastui solmu, jonka jälkeen värit jatkuivatkin ihan väärästä kohdasta. Olen tainnut olla onnekas, kun näitä solmuja ei ole muistaakseni aiemmin kohdalle osunutkaan. Enkä nytkään jaksanut välittää, vaikka purkamista olisi tullut ainoastaan pari kerrosta - näin kivaa lankaa ei voi hukkaan heittää edes sen pätkän verran.


Nyt voin kyllä olla tyytyväinen: osasin arvioida raitalangan kulutuksen ihan raitojen lukumäärää myöten oikein. Lankaa jäi jäljelle gramma tai kaksi. Sen voikin sitten vaikka virkata mukaan jämäneliöön. Hyvin palvelleesta lankakerästä riitti yhteensä neljään sukkapariin.


Malli: oma ylhäältä alas neulottu, 68 silmukkaa, ranskalainen kantapää ja nauhakavennukset
Lanka: Regia 4 fädig (väri 2041) ja Noro Kureyon Sock (väri 256)
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Aurinkoiset

14 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...