keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Nousee päivä, laskee päivä

Tilanne saattaa olla tuttu muillekin hulluille huivintekijöille: pyöröpuikko on vähän turhan lyhyt, silmukat ovat siinä yhdessä kasassa ja huivin kokoa on vaikea arvioida. Näyttää vieläkin liian pieneltä, vaikka lankametrejä on käytetty jo 700 ja huivi on ollut tekeillä yli puoli vuotta. Niin, värimaailmakin sen ehkä kertoo, että tästä tosiaan piti tulla SYYShuivi. Ei niinkään auringonnousun kuin -laskun värejä.


Ja se koko. Tästähän tuli loppujen lopuksi aika valtava. Ei sillä, että valittaisin, koska isot, kevyet huivit ovat parhaita.


Olen tehnyt tällä samalla mallilla yhden huivin aiemminkin ja ihastuin niin, että halusin toisen. Ehkä jossain vaiheessa kolmannenkin.


Tämän version tein ohjetta ohuemmalla langalla, mutta samalla puikkokoolla. Tarkoitus oli saada raidoista läpikuultavia ja se onnistui kivasti. Muutenkin tein vähän omia sovelluksia: alku ja reunus on tehty samalla värillä ja reunus on kapeampi kuin ohjeessa. Raitoja taisi tulla 25 ja huiville painoa 90 grammaa. Aivan ihana huivi!

Ohje: Daybreak / Stephen West
Lanka: Malabrigo Lace (hieman toista vyyhtiä väriä Sunset) ja Schoppel-Wolle Lace Ball (36 grammaa väriä Gebrannte Mandeln)
Puikot: 3,5 mm bambupyöröt
Ravelryssä: Nousut ja laskut

11 kommenttia:

 1. Ihana huivi, oikein hyvät värit vaikka ei enää syksy olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja oikeastaan mulle on ihan sama mikä vuodenaika on, värit on aina aika syksyisiä :)

   Poista
 2. mahtavat värit! Ja liianpienellä pyöröllä neulominen on vähän kuin "mysteeri-huivia" tekisi... nimimerkikkä kokemusta on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aina ei vaan jaksa vaihtaa puikkoa pidempään... Mut onhan se sit jännää, kun lopputulos on yllätys :)

   Poista
 3. On siinä huivilla kokoa! Miunkin lempihuivi on Malabrigo Lacesta, niin keveä ja lämmin lanka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, onneks sitä löytyy vielä pari vyyhtiä varastoista. :)

   Poista
 4. Onpa kaunis huivi! Ja ihanan iso. Tuollaiseen kelpaa kääriytyä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kelpaa, ja tuo mallikin on siitä hyvä, että sen saa tosiaan kivasti käärittyä kaulaan tai hartioille. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...