keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Keltaista hiekkaaJos edellisen neuleen päättely tuntui ylivoimaiselta, niin mitäköhän tästä tämänpäiväisestä sanoisikaan? Tästä piti tulla kiva takki kesäksi, siis viime vuoden kesäksi, ja se olikin neulottuna toukokuun alussa 2015. Sen jälkeen joku tökki ja takki meni kaappiin häpeämään. Välillä se otettiin taas esiin ja pääteltiin pari lankaa - ja sitten takaisin kaappiin. Mutta josko sitä sitten tänä vuonna käyttäisi keväällä ja kesällä, kun kerran vihdoin ja viimein sain langatkin pääteltyä viime viikonloppuna, eikä tässä enää töki oikeastaan mikään.Minkäänlaisia muistiinpanojahan en tietenkään ole tämän neulomisesta tehnyt, mutta muistelisin, että noudatin ohjetta melko lailla kirjaimellisesti ja hyvä tuli. Jonkinlaista kiinnityssysteemiä tuo vielä kaipaa, kuten kuvista näkyy. 
Kivoja yksityiskohtia tässä takissa ovat ainakin tuo pintaneuleraita hihoissa ja helmassa, raidat taskujen sisällä ja reunojen viimeistelyt i-cordilla. Sekin taisi mennä ihan vaivattomasti, kun ei ole tullut kirjoitettua siitä mitään muistiin. Takki neulottiin yhtenä kappaleena ylhäältä alas ja viimeisteltiin lopuksi tuolla reunakaitaleella. Olkapäiden muotoilu tehtiin jotenkin monimutkaisesti, mutta lopputulos on sen arvoinen: istuu nimittäin vallan mainiosti hartioilta.


Ohje: BlueSand Cardigan / La Maison Rililie
Lanka: Drops Cotton Merino; värit 19, 20 ja 15. Yhteensä lankaa kului noin 13 kerää L-kokoon - tummanharmaata 8, vaaleanharmaata reilut 3 ja sinapinkeltaista vajaat 2.
Puikot: 4,0 mm pyöröt (ainoat, jotka on merkattu muistiin - luultavasti käytin myös pienempiä kokoja)
Ravelryssä: YellowSand

 

14 kommenttia:

 1. Hih, arvaapa minkävärisen blue sandin laitoin viime viikonloppuna puikoille...? Eli hyvältä näyttää tämä sinun uusi neuleesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mitenköhän tämä ei yllätä yhtään... Ja kiitos :)

   Poista
 2. Oi, upea! Mun lempivärit sun takissa :) Ja näyttää hyvältä nii yksityiskohdat, erityisesti tasku ja olkapäät.

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno! Upeat nuo värit! Kyllä tuo päällä kelpaa kevätauringossa tepastella :-)

  VastaaPoista
 4. Onpas se tosi kiva! Olen sitä katsellut tosi usein Ravelryssä, mutten ole jaksanut miettiä lankavalintoihin asti. Vaan kyllä selvästi kannattaisi.

  VastaaPoista
 5. Ihan mieletön! Todella kauniit värivalinnat sulla.
  Alkuperäinen ohjeen kuva ei ole viehättänyt millään tavalla. Mut nyt tuntuu siltä, että vois tarvita villatakin. Tämä on niiiin kaunis.

  VastaaPoista
 6. Hieno! Joskus kaapissa kypsyttely kannattaa :)

  VastaaPoista
 7. Hieno! Nyt tiedän mitä teen omista cotton merino keristä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...