sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Heinäsirkka ja kuningaskalastaja
Tammikuussa kaipasin jotain aivotonta neulottavaa ja tilasin siihen langat Holst Garnin alesta, josta taisi jotain muutakin mukaan tarttua. Ihan niin aivotonta tämä ei kuitenkaan ollut, että ohje kannatti jättää lukematta tarkkaan, minkä huomasin vasta kun silmukkaluku ei ihan täsmännytkään seuraavan kiilan reikäkerroksia tehdessä. Mutta mitä pienistä, muutaman silmukan ja kerroksen puuttumista ei kukaan huomaa. Lanka loppui kesken viimeisessä väripalkissa ja päättelyyn piti ottaa väärä väri mukaan, mutta ei haittaa sekään. Mitäs tämä tämmöinen lepsuilu oikein on?
Huivi on neulottu viidellä värillä, koko ajan kaksinkertaisella langalla. Tein ennen aloittamista jonkinlaisen mallitilkunkin, mutta en muistanut, että huivin toisessa puolikkaassa tulee peräkkäin vain joka toinen väripari. Siksi tuosta loppupäästä tuli vähän turhan suttuinen, eli olisi ehkä kannattanut miettiä väripareja tai ainakin niiden järjestystä vähän tarkemmin. Mutta kiva huivi tämä on silti. Ohje koukuttaa pahasti ja saa miettimään esimerkiksi pitsivahvuisia versioita erilaisilla väriyhdistelmillä.Ohje: Samen / Stephen West
Lanka: Holst Garn Coast, värit Jade, Kingfisher, Grasshopper, Crab apple ja Tweed.
Puikot: 4,0 mm pyöröt
Ravelryssä: Sinivihreä kausi

 

8 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Ensisilmäyksellä näyttää yksinkertaiselta, mutta kun tarkemmim katsoo on siinä monta jujua!

  VastaaPoista
 2. Ai vitsi on taas upeasti suuniteltu huivi. Yksinkertainen pienellä kikalla. Tykkään. Väri sopii oikein hyvin tähän. Menee kyllä talteen ohje. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi, ihana väriyhdistelmä! Mr. Westin huiveissa on sitä jotakin...

  VastaaPoista
 4. Kaunis väriyhdistelmä minusta! Ja mun mielestä varsinkin huivessa on ihan sama onko muutama silmukka sinne tai tänne--harva katselija niitä silmukoita rupeaa laskemaan ja päällepäin virhettä ei mitenkään voi nähdä. :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava!

  Ja muutenkin mitä nerokkuutta, nyvvasta tajusin, että esim. Spring Kerchiefin voisi ihan hyvin tehdä myös Holst Garneista, loistavaa.

  VastaaPoista
 6. Upea! Oikeastaan ihan superhieno. Nyt tekis mieli lähteä ohjeostoksille.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Ainakaan minua ei suttuisuus haittaa, näyttää kivasti vesivärimäiseltä tuo värien sekoittuminen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...