torstai 11. kesäkuuta 2015

Hullu villatakkinainen


Mua vähän naurattaa nyt. Tour de Sock on tosiaan meneillään ja toista etappia tässä kuumeisesti odotetaan alkavaksi myöhemmin tänään. Mutta tarkoitus ei varmaankaan ollut, että etappien välissä neulotaan villatakki? Näin pääsi täällä käymään, ihan vahingossa. Totisesti toivon, että en ala tähän hommaan kaikkien etappien välillä.


Suurin osa neulemalleista on mulle sellaisia, että ne voi neuloa korkeintaan kerran ja sitten todeta, että kiva tuli, mutta en tee toiste. Poikkeuksia toki löytyy, ja sitten on näitä, jotka jäävät kutkuttamaan mielen perukoille vielä uusinnan jälkeenkin: "minkähänlaisia muita väriyhdistelmiä voisi vielä kokeilla? Mihin muuhun tätä raidoitusta voisi käyttää? Entä jos siitä tekisikin takin, ei paitaa?"Tässäpä teille siis lammaspaidan uusi olomuoto: lammastakki. Viime viikon maanantaina aloitettu, toinen hiha saatu valmiiksi eilen, langat päätelty (!!!) ja napitkin jo kiinnitetty! Tässä raidoitustavassa on jotain maagista, koska ihan vaan sen takia neulomiseen tulee järjettömästi vauhtia.  Että olisihan tämän voinut aiemminkin pykäistä valmiiksi, kun langat on odottaneet omaan pussiinsa lajiteltuina vissiinkin lokakuusta asti. Sopivia jämiä sinisen, vihreän ja harmaan sävyissä oli päässyt kertymään ja tummanharmaan päävärin hommasin ihan vaan tätä paitaa/takkia varten.Soveltelin tässä takkiversiossakin taas vähän omiani lammaspaitojen tyyliin, ja lisäksi katselin vinkkejä takiksi muuttamiseen tästä projektista. Raitojen järjestys on melko sattumanvarainen, paitsi ylimpien raitojen kohdalla: niissä järjestyksen määräsi jämäpalleroiden koko. Nappilistoista tuli yllättävänkin siistit pelkällä helmineuleella ja tarpeeksi pienillä puikoilla. Saas nähdä, kuinka hyvin ne pitävät muotonsa tästä langasta tehtyinä. Onneksi aina voi tehdä uusia villatakkeja, jos huonosti käy... (Ei, apua!)Ohje: Dessine-Moi Un Mouton / La Maison Rililie
Lanka: Holst Garn Supersoft (Slate Grey, Calypso, Breeze ja Flannel Grey) ja Holst Garn Coast (Silver Grey, Sea Green ja Robin's Egg); yhteensä painoa 223 grammaa
Puikot: 3,25 ja 2,5 mm KnitPro-pyöröt


16 kommenttia:

 1. Mä ehdotan, että ehdottomasti vetäiset takin joka etapin välissä. :D Mieti nyt, sulla olisi elokuussa kuudet sukat ja viisi villistä! Mikä voisi olla parempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa yllyttää hullua! Vaikka olishan se kieltämättä mukavaa sitten syksymmällä... :D

   Poista
  2. Hullujen yllättäminen on mun lempiharrastus. :P

   Poista
 2. Siis vähänkö oot nopee! :-D Ja takkihan on oikein hieno.

  VastaaPoista
 3. Voi hyvänen aika millä vauhdilla oot tehnyt takin! Ja noin nätin vielä :).

  VastaaPoista
 4. No HUH ... toiset saa hädin tuskin kisasukkansa puikoilta ennen seuraavan ohjeen julkaisua ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän luulen, että tällä toisella etapilla mulle tulee vielä aikamoinen kiire saada sukkia valmiiksi, saati sitten mitään muuta... :)

   Poista
 5. Ihana villatakki! Villatakki välipalaneuleena, no käyhän se niinkin, kun on noin nopea! Seuraavaa odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei pelkoa, että ainakaan tässä toisen ja kolmannen etapin välissä ehtisi takkia syntyä... Vaikkakin yhden jo aloitin :)

   Poista
 6. No on siinä neulevauhti kohdillaan :D Mainio takki!

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit! malli täytyy laittaa muistin :) huikea vauhti sinulla päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, malli muistiin! Tähän jää koukkuun... :D

   Poista
 8. Todella kaunis, nopea ja ihanavärinen (joo, se on adjektiivi ny)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt näyttää olevan sini-vihreä kausi meneillään.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...