sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Harmaan keskellä vihertää


 
Jostain syystä tällä hetkellä näyttää silmää miellyttävän harmaan ja vihreän yhdistelmä. Tämä villapaita tuli valmiiksi joulupäivänä ja nyt tekeillä on kaksi muuta projektia samasta värimaailmasta.


Eipä ole kyllä koskaan aiemmin tullut mieleenkään kokeilla intarsianeuletta pyörönä. Tässä villapaidassa tekniikkaa tarvittiin, jotta toisesta hihasta saatiin yksivärinen. Muuten paita on ihan perusmallia, neulottu ylhäältä alas saumattomasti. Hihat istuvat olkapäiltä vallan mainiosti ja tuo toispuoleinen raita on tosi hauska. Päädyin tekemään sileäneuleisesta puolesta "oikean", vaikka ohjeen mukaan tehtynä paita olisi oikeastaan käännettävä. Tein myös vähän reilumman koon kuin olisi tarvittu, että tästä tulisi oikein rento ja mukava. Ja lisäsin raitaan korkeutta, koska ohjeen mukaan tehty näytti hassulta. Erittäin hyvä puoli tähän suuntaan tehdyissä neuleissa: paitaa voi sovittaa ja mallailla missä vaiheessa tahansa.


Langasta tein tällä kertaa sellaisen havainnon, että ilmeisesti eri värit nyppyyntyvät eri tavoin tai sitten neuletiheys on ratkaiseva tekijä. Seuraavaan kokeiluun on otettava pienemmät puikot, sillä vihreässä osuudessa näkyy jo pienen käytön jälkeen merkkejä kulumisesta näin löysällä tiheydellä. Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä näin mukavan rennossa paidassa.


Ohje: Holsten / ANKESTRiCK
Lanka: Holst Garn Supersoft, värit Flannel Grey ja Calypso, yhteensä vähän päälle 200 grammaa
Puikot: 3,5 ja 3,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Flanellipaita


10 kommenttia:

 1. Kaunis neule! Kivan näköistä, kun raita on vaan toisessa hihassa.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis väriyhditelmä. Kaunis

  VastaaPoista
 3. Kaunis. Tosi kiva tuo eripariraidoitus hihoissa.
  Melkein harkitsen ohjeen hankkimista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva malli tehdä, siinä oppi samalla uuttakin! Ja jos tuon kaksivärisyyden jättää pois, niin tässä on hyvä perusmalli ylhäältä alas neulottavalle paidalle. Mulle tuo satulahiha istuu paremmin kuin vaikkapa raglan, on jotenkin enemmän tilaa hartioille :)

   Poista
 4. Taas täältä löytyi inspiraatiota omiin projekteihin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...