maanantai 3. marraskuuta 2014

Hovikelpoiset sormikkaat


Joskus täälläkin sentään välähtää! Sillä samaisella lankakauppareissulla, josta viimeksi kerroin, sattui hyllystä silmiini tosi kauniin sävyinen vihreä Regia-kerä. Heti ajattelin, että tuosta minä ne teen, ne kaivatut vihreät sormikkaat.


Seurasi muutaman päivän pähkäily, että minkäslaiset ja millä mallilla sitä tekisi. Muistui mieleen, että kesällä valmistuneissa sukissa oli tosi nätti kuvio, joka ehkä soveltuisi myös sormikkaisiin. Saatoin näyttää vähän vinksahtaneelta, kun bussissa istuessani tuijottelin viime syksyn parhaita hanskoja ja laskeskelin kerroksia. Niitä sitten kotiin päästyäni vertailin Hovineidon kaavioihin ja kas, kaikki sopi yhteen juuri passelisti.


En itse asiassa muuttanut sukan kaaviota juuri lainkaan paitsi ihan loppupäässä, että sain sileän neuloksen alkamaan nätisti. Alkuun loin 58 silmukkaa, josta kahdella lisäyksellä päästiin Knotty Glovesien silmukkamäärään. Sormet tein tälläkin kertaa pikkurillistä aloittaen, minkä jälkeen jatkoin muiden sormien silmukoilla muutaman kerroksen sileää. Muuten suunnilleen ohjeen mukaan. Lankaa piti myöhemmin hakea vielä toinen kerä, koska muistin vanhojen hanskojen langanmenekin hieman pieleen.


Sormikkaiden väri ei näissä kuvissa ole ihan kohdillaan, vaan se on luonnossa vähän kirkkaampi ja sellainen mukavan eläväinen. Oikein kaunis väri, joka sopii ihmeen hyvin yhteen Clincherin rinkuloiden kanssa. Ei valittamista!


Ohje: yhteen sovitettuina Knotty Gloves / Laris Designs ja Hovineito / Tiina Kuu (molemmat ilmaisohjeita)
Lanka: Regia 4 fädig, 60 grammaa väriä numero 2744
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt ja -sukkapuikot
Ravelryssä: Hovineidon hanskat


15 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän kauniit! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan jäätävän hieno sovellus Hovineidosta! Oon ihan myyty! Ja vielä vihreätkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Mun mielestä Hovineito on ihan jäätävän kaunis sukkamalli ja näihin se kuvio sopi just eikä melkein. Ihme ettei mulla ole ennestään yhtään vihreitä sormikkaita, vaikka kaikkea muuta kyllä. Blogikin... :)

   Poista
 3. Vautsivau! Ihan huiput! Hieno sovellus ja komeet sormikkaat.

  VastaaPoista
 4. Ou ou, miten hienot niistä tuli! Nyt oon kyl kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sullahan on sormikasbuumi menossa? Omat puikoille vaan :D

   Poista
 5. Mahtava idea ja kauniit sormikkaat!

  VastaaPoista
 6. Toellaan on hovikeleposet hanskat <3

  VastaaPoista
 7. Ooh! Täällä on ihan toinen myyty! Aivan parhaat sormikkaat, tosi kauniit. Mun täytyy kyllä tehdä tällaiset itsellekin Sitten Joskus, kun mulla on aikaa... :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...