perjantai 4. heinäkuuta 2014

Allez les Bleus!

Nyt ei pidä ymmärtää väärin: en ole mikään suuren suuri jalkapallofani enkä varsinkaan Ranskan joukkueen kannattaja. Silti huomasin maanantaina jännittäväni sukankudin käsissäni, miten Ranskan pelissä käy. Syy löytyy niistä tekeillä olleista sukista.


Tuntuisihan vähän typerältä lähettää kisoista juuri pudonneen joukkueen värisiä sukkia lahjaksi kenellekään. Satuin nimittäin yhtäkkiä lauantaina muistamaan, että nuo molemmat edellä mainitut määritelmät täyttävä enoni (ja samalla kummini) viettää tällä viikolla 50-vuotispäiviään, joten otin tehtäväkseni Les Bleus -sukat. Ensin olin jo säntäämässä lankaostoksillekin, mutta onneksi tajusin ensin vilkaista omiin varastoihin. Sieltä löytyi ainakin suunnilleen oikeat värit, vaikka tuo sininen saisikin olla vähän tummempi.


Poikkeuksellisesti tein nämä sukat sukkapuikoilla, koska sopivat pyöröt olivat molemmat varattuina. Päädyin tekemään 20 kerroksen tasaraitoja, että sukissa olisi jotain Ranskan lippuun viittavaa, siis muutakin kuin värit. Omiin jalkoihin nuo ovat hiukan liian isot eli toivottavasti saajalle sopivat.


Alkuviikosta yllätin itseni molempina iltoina yksin jännittämästä, miten peleissä käy, joten kyllä minusta sellainen pieni jalkapallon ystävä ehkä kuitenkin löytyy. Seura taitaa tehdä kaltaisekseen.


Malli: oma perussukka ranskalaisella kantapäällä
Lanka: sininen Katia Laine Nylon, valkoinen Marks & Kattens Fame, punainen Austermann Step
Puikot: 2,0 mm sukkapuikot
Ravelryssä: Les Bleus

6 kommenttia:

 1. todella ihanat sukat :) ja todella tasanen käsiala siulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun on tarpeeks pienet puikot, niin käsialakin kummasti tasoittuu... Ja nyt jostain syystä tein vielä tavallista tiukempaa, kun vaihdoin sukkapuikkoihin. Mistä lie johtuu.

   Poista
 2. Oi, kun niistä tuli hienot!
  Tämä on ihan kamalaa, mä olen INHONNUT jalkapallon katsomista TV:stä, mutta nyt koleiden säiden (syy!) myötä huomaan jännittäväni kisoja ja tämä 2 päivän tauko jalkapallossa oli lähes katastrofi :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mulla ei vielä mitään vieroitusoireita sentään ole, mutta kieltämättä tavallista enemmän on tullut seurattua. Ei näistä sukista sitten ainakaan Ranskalle ollut apua...

   Poista
 3. Hienot! Ja tuollainen leveä raita näyttää sopivan sukkiin tosi hyvin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harvemmin tulee tehtyä noin leveää raitaa, kun on näin laiska lankojen päättelijä. Vaikka kyllä mä kuljetin tota valkoista lankaa mukana, sekin onnistuu kun jättää tarpeeks löysälle sen langan. Mutta ihan hauskoilta ne kieltämättä näyttää :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...