maanantai 15. heinäkuuta 2013

Raitojen viemää

Tämä huivi on odottanut puikoille pääsyä jo jonkin aikaa, ja sehän olikin sitten pakko tehdä nopeasti loppuun, kun sain värit valittua. Vähän myöhässä olin tämän kanssa, koska "kaikkihan" on tän huivin jo tehneet. Huvikseni seurailin ravelrystä projektien määriä: niitä oli silmukat luodessani sata vähemmän kuin tänään, reilu viikko sen jälkeen. Huima tahti ja huivien määrä, yli 9500.


Kyseessä on tietenkin Veera Välimäen Color Affection, johon langoiksi valikoitui aika neutraali yhdistelmä lanka-aarteiden joukosta. Olin pyöritellyt jo pitkään noita Wollmeise-vyyhtejä erilaisiksi yhdistelmiksi osaamatta millään päättää, mutta sitten totesin, että näistä saa vielä vaikka toisen huivin laittamalla värit eri järjestykseen. Ja juuri näin kävi: pääväriä meni suunnilleen puoli vyyhtiä, muita vähemmän.


Ensin ajattelin tehdä ohjeen kanssa vähän omia säätöjä, mutta pienen purkamisen jälkeen menin kuitenkin ihan ohjeen mukaan. Hyvä valinta, muuten olisi tullut aika raskas ja iso huivi.


Pingotusta tämä ei kummemmin kaivannut, kun kokoa tuli pelkän kastelun avulla aivan riittävästi. Tykkään myös tuosta kaarevasta yläreunasta, vaikka se vähän kiristääkin.


Vielä pitää miettiä, miten tätä käytetään.


Pituutta on ainakin riittävästi, koska huivi menee monta kertaa kaulan ympäri.


Jännästi alkoi muuten tuo beige Palomino näyttää hyvältä ainakin tässä väriyhdistelmässä. Vyyhtinä se oli aika tylsän näköinen.

Valotusongelmia?

Ohje: Color Affection / Veera Välimäki
Lanka: Wollmeise Pure, värit WD Palomino (MC), Sabrina (C1) ja Im Jahr der Ratte (C2)
Puikot: 4,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Raita-addiktio

Enkä saanut vieläkään raidoista tarpeekseni, sillä puikoille hyppäsi eilen jotain tällaista:4 kommenttia:

 1. Tulipa kaunis huivi! Itsekin olen silmäillyt tätä huivia jo pitkään, jospa pääsisin sitä nyt neulomaan tulevalla neuleleirillä ;)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! ...ja tuossa uudessa työssä on todella herkulliset värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Noiden raitojen värien vaihtumista on mielenkiintoista seurata. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...