tiistai 2. heinäkuuta 2013

Raidat vinksallaan

Pitsihuivin jälkeen aivot kaipasivat lepoa, jota ne saivatkin tämän Veera Välimäen huivin parissa. Pelkkiä oikeita silmukoita, löysähköä käsialaa, ei kaavioita seurattavana! Välillä piti ainoastaan osata laskea kahteenkymmeneen ja kääntyä (onnistuin kyllä ohittamaan tämän vaiheen muutamaan kertaan), ja viiden illan jälkeen lopputuloksena oli veikeän mallinen kolmiohuivi.


Langaksi valitsin käyttötarkoitusta odottaneen Malabrigon sinivihreän sukkalankavyyhdin ja kaveriksi samaa laatua terrakotan värisenä (alelaarista löytyneitä aarteita jälleen). Tuli aika räväkkä yhdistelmä, varsinkin kun en yleensä oranssia väriä käytä. Mutta onpahan ainakin pirteä.


Huivi laajeni aika suureksi välittömästi, kun olin sen kastellut, mutta se kai oli tarkoituskin. Mitenköhän tähän kietoutuisi?


Viimeistä oranssi raitaa tehdessä vähän jännitti, kun lanka näytti vähenevän uhkaavan nopeasti. Mutta kas, tämähän olikin nerokas ohje: raitaväriä riitti täsmälleen se sadan gramman vyyhti, josta jäi jäljelle kaksi metriä lankaa. Samoin sinivihreällä sai posottaa reunusta menemään tasan ohjeen mukaisen kymmenen senttiä ennen kuin langan määrä alkoi näyttää liian vähäiseltä. Täydellinen kahden vyyhdin työ siis. Tai sitten oli neuletiheys kerrankin kohdillaan (minähän en mallitilkkuja tee). 


Nyt voikin alkaa suunnitella seuraavan Veeran mallin toteuttamista. Koukuttavaa.


Ohje: Stripe Study Shawl / Veera Välimäki
Lanka: Malabrigo Yarn Sock
Puikot: 4,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Stripe Study

2 kommenttia:

  1. Onpa hieno malli ja väriyhdistelmä! Ja ei kun Rav-jonoon tämä(kin)... :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...