tiistai 12. tammikuuta 2016

Pipo päähän pakkasella


Tämmöistä tämä touhu taas on: jotain muuta oli tarkoitus tehdä, mutta sitten kohdalle osui hauskalta näyttävä pipomalli ja niin saivat taas jämät kyytiä. Eilen aloitin, äsken tein tupsun, joka kaipaa vielä trimmausta (ja on kiinnitetty hyvin väliaikaisesti paikalleen, koska en ole ihan varma tupsuista).


Harmaa pääväri on Naima-villatakista jäljelle jäänyttä mukavan karkeahkoa merinoa, joka vaikuttaa oikein sopivalta pipokäyttöön. Sitä on vielä vyyhti jäljellä, joten melkeinpä voisin tehdä pari pipoa lisää, jos oikein innostun. Loputkin langat kaivoin jämäpussista: keltainen jäi kaulurista, tummanruskea Kuplista, vihreä villatakista, tummempi harmaa villapaidasta. Kaikkia muita jäikin vielä pienet pallerot, mutta vihreän sain vihdoin käytettyä loppuun asti.


Pipo-ohje oli kiva ja helppo, valmis pipo muhkea ja lämmin. Suosittelenpa siis tätäkin!


Ohje: Siksak / Hanna Leväniemi (ilmainen)
Lanka: Finkhof Merinowolle dünn, väri Hellgrau; tummempi harmaa Hjertegarn Vidal Alpaca; Louhittaren Luolan Pohjan Akka, väri Vilja; tummanruskea Hjertegarn Lima ja vihreä Drops Alaska
Puikot: 3,5 ja 4,0 mm pyöröt
Ravelryssä: Siksakaten

18 kommenttia:

 1. Ihana pipo, niin kauniit väritkin! :)

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä tosi kiva malli. Tupsu sopii hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Mä bongasin tämän ohjeen kans viikolla. Jos muistan oikein. Ihana malli ja ihana tuli sinun piposta. Tupsut on aina vähän vaikeita. En tiedä tykkäänkö vai en. Nyt talvella tupsu ei mahdu kypärän alle ja jotenkin se aina omaan silmään (omassa päässä) häiritsee. Mutta sitten monesti näkee ihania pipoja ihanilla tupsuilla (muiden päässä) ja niistä tykkään tosi paljon. Hankalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. En edes muista, milloin viimeksi olisin tupsun tehnyt. Yksivärinen olisi ollut parempi, mutta jämistä ei sellaista saanut. Saas nyt nähdä jääkö tuo vai lähteekö, mutta onneksi se on helppo ottaa irti. :)

   Poista
 4. Näin tän pipon noin tunti sitten ja -kas- resori onkin jo hyvällä alulla! Mainio pipo!

  VastaaPoista
 5. Ehdit ensin! Mulla on jo langat tähän pipoon katseltuna (jämiä myös) mutta kun on muutama projekti saateltava ensin finaaliin niin en ole vielä ehtinyt tämän ihanan rennon pipomallin pariin. Johon muuten tupsu kuuluu ehdottomasti jos minulta kysytään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin ajattelin, että tupsu kuuluu tähän ja siksi semmoisen väkersin. Mutta oudolta se tuntuu päässä, kun ei ole tottunut. :)

   Poista
 6. Suuressa käsityölehdessä oli syksyllä samantapainen siksakpipo, ja sattuneesta syystä olen tehnyt sen nyt kahteen kertaan huonolla menestyksellä - ikään ei silmukkamäärä täsmää päänympärykseen. Hienosti sulla onnisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipojen kanssa on kyllä joskus vaikeuksia saada juuri sopivaa aikaan. On tämäkin ehkä vähän liian löysä, mutta toisaalta en haluaisikaan noin paksua pipoa kovin napakkana.

   Poista
 7. Hieno pipo ja ihanan lämpöisen näköinen! Tupsu on minusta kiva.

  VastaaPoista
 8. Ihana! To-do-listalle ehdottomasti!

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana! Ja värit on just eikä melkein. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...