tiistai 26. tammikuuta 2016

PuikkoasiaaOlen ollut vannoutunut KnitPron pyörömallisten koivupuikkojen käyttäjä pian nelisen vuotta. Tuossa loppuvuodesta meni hermot, kun polkaisin jälleen kerran eniten käyttämieni 2-millisten pyöröpuikkojen pään poikki sukkaa jalkaan sovittaessa. Neulomalla olen saanut kyseisen paksuisen puikon poikki muistaakseni vain kerran, koska neulon aika löysästi, mutta noita muita vahinkoja on sattunut useamminkin. Sattumoisin samoihin aikoihin lueskelin jostain ravelry-ryhmästä puikkokeskustelua ja esiin tulivat KnitPro Zing -puikot. Ihan kokeeksi tilasin neljä pienintä kokoa pyöröpuikkoja tarjouksesta, joka näyttää olevan voimassa vieläkin. Ja voi että onkin hyvät ja nätit puikot! Sopivat tällaiselle nikkeliallergiselle, ovat kestävät ja sopivan liukkaat. Kärjet eivät ole liian terävät ja hauskana yksityiskohtana puikot on värikoodattu koon mukaan. Ainoa miinus on, että nämä ovat käsiin kylmemmät kuin puiset ja pienimmässä koossa oli pieni pykälä kaapelin ja puikon välillä (vähän hiomista, niin ongelma ratkesi). Nyt uskallan reippaammin sovittaa sukkaa jalkaan, vaikka puikot ovat siinä vielä kiinni.8 kommenttia:

 1. Kiva että korvaavat puikot ovat löytyneet. Kyllä puikkojen pitää olla hyvät. Silloin käsitöiden tekemisestä nauttii. Itse pistin pari vaihtoon ja jo sujuu hommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En toki puisia ole vaihtoon pistämässä! Nämä tulivat vain mukaan menoon :)

   Poista
 2. Kyllä minä olen neulonut poikki useammat knit pron puiset puikot. Ja metallikierteet irtoavat puikkojen ja kaapeleiden päästä. Aina ei kaapeli mahdu takaisin metallin sisään, että voisi liimata.
  Lupaavan hyvälle näyttäisi nyt muutamassa neuleessa pyörinut ChiaGoo pitsipyöröpuikko. Notkein pyöröpuikon kaapeli ja sopivasti terävät puikon kärjet. Eikä kaapelin ja puikon liitos töki.
  Mukavia sukkapuikkoja ovat myös ne neliskulmaiset alumiiniset. Niissä ei vaan tahdo erottua kokomerkintä.
  Knitpron hiilikuitupuikoissa tuntuu metallikärjen ja puikon saumakohta.
  M#

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, jos on ollut noin huono tuuri puikkojen kanssa. Tai sitten mulla on ollut onnea, eikä ole osunut juurikaan maanantaikappaleita kohdalle. Löysäilijälle nuo tietysti sopii paremmin kuin jos neuloisi kovin tiukkaa.

   Ajattelin itse testata seuraavaksi Hiya Hiyaa, mutta nykyisillä pärjään kyllä hyvin. Terävät puikonkärjet ei ole mun mieleen ja sukkapuikkoja en enää käytä koskaan. Metalliset noin ylipäätään ei ole oikein mun juttu, kun epäilyttää allergian takia. Nämä Zingit on poikkeus, kun ovat nikkelittömät. KnitPron hiilikuitujen kärjissä on nikkeliä.

   Tulipas vuodatus :)

   Poista
 3. Minä olen käytellyt jo pitkään Knit Pron puisia Symfonie -sukkapuikkoja, sekä ebaysta tilattuja halpoja sukkapuikkoja, enkä ole vielä yhtäkään saanut rikki. Viime aikoina olen lisäksi käytellyt Novitan metallipuikkoja, ja huomannut, että metallisilla puikoilla käsialani on vielä siistimpää kuin puisilla, tosin ihan älyttömän tiukkaa.

  Zingejä olen jo jonkin aikaa katsellut, kun ovat niin nätin värisiä, ja pitäisi varmaankin seuraavasta opintotuesta ostaa yhdet sellaiset kokeiluun. En vaan oikein osaa päättää, minkä koon ostaisin ja minkä paksuisella langalla lähtisin testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin nyt kun palasin metallipuikkoihin ainakin osittain, että käsiala tasoittui. Johtuu varmaan siitä, että noilla uskaltaa kutoa tiukempaa kuin puisilla. Minä tilasin näitä neljää ohuinta kokoa, kun ne kuitenkin ovat herkimpiä katkeamaan. Jos sukkapuikkoja harrastaisin, niin niitähän taitaa Zingeistä saada vaikkapa Lankamaailmasta.

   Poista
 4. Täytyykin kokeilla näitä jossain vaiheessa. Voi että kun puikot osaavatkin olla nätit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mun suosikkiväri on noissa ohuimmissa, niin nätti vaaleanpunainen. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...