keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Punainen linja

Mun pitäis laittaa laput silmille tai vaan jättää lukematta kaikkien muiden houkuttelevan näköiset raitasukkapostaukset. Siksi, että saan niistä ihan liikaa ideoita ja kaikki muu jää silloin tekemättä.


Tällä kertaa inspiroiduin Vilman jämälankasukista. Niin pahasti, että maanantai-iltana oli ihan pakko kaivella jämälankapurkkia ja -pusseja, kunnes sohvalla oli riittävä värivalikoima, ja hakea sukkapuikot, kun sopivilla pyöröillä oli yllättäen jotain muuta meneillään. Halusin kaikista raidoista eriväriset, mikä ei kuitenkaan ollut ongelma ensinkään, koska jämiähän aina riittää.


Toisesta sukasta piti aluksi tulla samanlainen kuin ensimmäisestä, mutta tykkäsin niin paljon ensimmäisen varren väreistä, että päätin kääntää ne peilikuvaksi toisen sukan jalkaterään. Eli näistä tuli sitten tämmöiset sirkussukat. Ainoastaan punainen raita on samassa kohtaa molemmissa, sekin vahingossa.


Nämä jalassa voi muistella vaikkapa seitsemää Cookie-sukkaparia, muutamia raitasukkia, sormikkaita, kämmekkäitä, kahta huivia ja villapaitaa, sillä kaikkien näiden jämiä sukista löytyy. Ainuttakaan täyttä kerää en näitä varten korkannut, mutta toisaalta en myöskään saanut käytettyä yhtäkään jämäkerää kokonaan. Jämäpurkin sisältö näyttää päinvastoin mystisesti lisääntyneen. Mihinkäs sitä ihminen jämistään pääsee.

Malli: oma perussukka ylhäältä alas, ranskalainen kantapää ja nauhakavennukset. Raidat 6+2.
Lanka: Drops Fabel (valkoinen, pinkki, tummansininen ja ruskea), Louhittaren Luolan Väinämöinen (Itämeri, Hopea, Okra ja tumma lila Eiku), Wollmeise Twin (Minze, Zarte Knospe, WD Amethyst dark), keltainen Regia, punainen Austermann Step, sininen Katia Laine Nylon, sinivihreä Malabrigo Sock ja vaaleanvihreä Hjertegarn Sock 4. Raitoihin meni 3-4 grammaa per väri, valkoista kului noin 30 grammaa.
Puikot: 2,0 mm KnitPro-sukkapuikot
Ravelryssä: Jämätuholaiset

14 kommenttia:

 1. Nää on ihanat! Taidan kanssa kokeilla seuraaviin kääntää toiseen sukkaan värit toistepäin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja taas ollaan pahassa sukkakierteessä. :)

   Poista
 2. Onpas kivat! Mulla ei (toistaiseksi) ole noin montaa jämäväriä, mutta eiköhän tilanne korjaannu jossain vaiheessa. Kauniita paitojakin olet tehnyt, ahkera sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on mennyt kommentti kokonaan ohi silmien! Mutta kiitos. Kyllä niitä jämiä alkaa vähitellen kertyä, lupaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...