tiistai 29. heinäkuuta 2014

Näytän sulle punarintarastaan munat

En nyt äkkiseltään keksi hullumpaa hommaa kuin yrittää ottaa tällä helteellä kuvaa itsestään villapaita päällä. Siinä ei pahemmin jaksa kameraa viritellä muualle kuin käsivarren mitan päähän. Kuvat ovat siis juuri sitä miltä näyttävätkin. Mutta: on tämä vaan kiva paita!
Tämän tekemiseen meni reilu viikko. Jostain sain sellaisen pakkomielteen, että pitäisi saada olemattoman painoinen, ylisuuri neule juuri näissä väreissä. Siinä sitten hetken ihmettelin, että mistä moinen väriyhdistelmä, mutta vastaus löytyikin ihan läheltä, selän takaa. Sohvan selkänojalla kun sattuu lojumaan oivallinen apuväline väriyhdistelmien keksimiseen.Tämä lankahan oli jo yhden paidan verran tuttua kamaa, joten tiesin neulovani sitä aika löysästi yllättävän pienillä puikoilla. Mallitilkkukin sen kertoi, että sopivat puikot olivat numeroa pienemmät kuin ohjeen mukaiset. Paidan kooksi neuvottiin valitsemaan rinnanympärykseltään 25 cm liian väljä koko. Kokoa pienempikin olisi tainnut riittää, mutta nyt tässä on ainakin tarpeeksi tilaa myös alareunassa. Tykkään!Kerrankin pidän myös puolipitkistä hihoista, koska tähän malliin ne sopivat. Ja parasta tässä mallissa taitaa olla tuo kauniisti rullaantuva pääntie. Helmassa sen sijaan en taaskaan tykännyt rullautumisesta (miksen ikinä muista tätä etukäteen!), joten ensimmäinen versio meni purkuun ja tein tilalle kierrettyä joustinta. Nyt pysyy helmakin kuosissaan. Ohjeesta poiketen tein joustimet myös hihansuihin. Kesäpaita valmis elokuun reissuun!

Ohje: ...a hint of summer / Isabell Kraemer
Lanka: Holst Garn Coast, värit Robin's Egg (80 grammaa) ja Silver Grey (100 grammaa)
Puikot: 3,0 mm KnitPro-pyöröt, resoreihin ja pääntielle 2,5 mm
Ravelryssä: a hint of...ice?


21 kommenttia:

 1. Aika näppärä väriyhdistelmien ideapankki! Paidasta tuli kaunis. Rastaan munan sinistä neulotaan täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun piti ihan googletella, että mikäs lintu se tarkalleen ottaen on, jolla on noin kauniin väriset munat. Punarintarastaan sain tulokseksi. :)

   Poista
  2. Sepä se. Suomalaisillakin rastailla on saman värisiä. Päädyin itsekin viikonloppuna googlailemaan :)

   Poista
  3. Kaikkea sitä pitääkin lankojen takia selvittää. :)

   Poista
 2. Mun lempivärit ja lempiyhdistelmä! Taidan mennä Titityyn sivuille minäkin...

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva paita. JA ihana värikäs kaveri siinä sohvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, se on sellanen oikein kunnon väriterapiapeitto.

   Poista
 4. Taas ihana paita! Oot laittanut turbon päälle talvea varten ;).

  VastaaPoista
 5. Siis huhh tuota tuotteliaisuutta. Ja ahh tuota paitaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kiva lanka neuloa, että neuloutuu melkein itsestään! Toisin sanoen edelleen on liikaa aikaa ja liikaa ideoita, pakko tehdä koko ajan... :)

   Poista
 6. Ohh, miten ihana! Tuo langanmenekki jaksaa aina hämmästyttää vaikka sitä (ja sisarlankojaan) itsekin olen paljon neuloskellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on totta, aina varaudun näihin liian suurella lankamäärällä (tällä kertaa tosin ihan tarkoituksella). :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Vähän raikkaampaa välillä :)

   Poista
 8. Ihana, ihana paita! Malli on tosi kiva ja värit vieläkin hienommat. Ja vauhti on ikkut melkoinen, siinä on puikot iskeneet kipinää :-D Väriterapiapeitto on hyväntuulinen, tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkut?! Siis ollut :-) Tän siitä saa kun ei katso sormiin ja aloituspaikka on merkin verran pielessä.

   Poista
  2. Kiitos! Mulla on ollut tämmöisiä paita viikossa -tempauksia nyt useampiakin, kun on ollut niin kivoja malleja ja lankoja :)

   Poista
 9. oi mikä mukavuus .neule! Just sen näköinen, että kun on paha mieli, tuo on ainoa oikea vaate silloi! Ja vitsit, miten tasaista neulot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä mukava, pehmoinen ja rento. Parin viikon päästä pääsee ehdottomasti matkalle mukaan, jos vaikka iltaisin sattuis olemaan viileämpää. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...