maanantai 14. heinäkuuta 2014

Ajopuuteoria

Mulla on uusi lempilanka, josta haluaisin tehdä vaikka kuinka monta kesäneuletta. Langassa on metrejä 700 sadassa grammassa, ja koostumuksesta noin puolet villaa ja puolet puuvillaa, joten se on sopivaa juuri kevyisiin kesäpaitoihin. Tässä ensimmäinen, josta tuli juuri sellainen kuin halusinkin.Paidan suunnittelu alkoi jo viime joulukuussa, kun käväisin Keski-Suomen reissulla taas pikaisesti Titityyssä lankaostoksilla. Äidin kanssa valittiin värit, tällä kertaa aika neutraalit. Ajattelin tehdä paidan kaksinkertaisella langalla, mutta ostinkin liian vähän lankaa siihen tarkoitukseen. Ostin napitkin, jotka olivat lopulta ihan liian isot. Joulun jälkeen tilasin uudet, pienemmät napit.Oli mietintätauon paikka. Langat jäivät sohvan viereen paperikassiin lojumaan, kunnes vihdoin vapun jälkeen päätin tarttua niihin uudelleen. Tein laskelmia ja aloitin soveltamisen. Alkuperäisestä ohjeesta jäi jäljelle oikeastaan vain suuntaviivat, sillä tein paidan lopulta yksinkertaisella langalla (eli paljon paljon ohjeen mukaista ohuemmalla) ja ohuemmilla puikoilla. Silmukkamäärät, lisäykset ja vähennykset on kaikki laskettu uudelleen sovittelun ja mittailun perusteella.Uusi tauko koitti, kun pääsin noin puoliväliin ensimmäistä hihaa. Onhan se hihojen tekeminen ihan tappavan tylsää! Mutta sitten päätin pitää sukkataukoa (eli se yksi keskeneräinen sukkapari olikin vähän turhan tylsä), joka johti hihamaratoniin. Nappilistat ja muutkin viimeistelyt posottelin heti perään! Lopulta lankaa jäi jäljelle yli kaksi täyttä kerää. Niistä syntynee jossain vaiheessa huivi. Paita on aivan mahtava: kevyt, ohut, rento ja jännittävällä tavalla pehmoinen ja rouhea samaan aikaan. Suosittelen lämpimästi sekä lankaa että ohjetta (vaikka sitten sovellettuna).


Ohje: Driftwood / Isabell Kraemer (ilmaisohje)
Lanka: Holst Garn Coast, värit Lead ja Nutmeg, menekki yhteensä 188 grammaa
Puikot: 3,0 mm KnitPro-pyöröt, nappilistaan ja kaulukseen 2,5 mm
Ravelryssä: Ajelehtija


10 kommenttia:

 1. Onpa ihana paita! Värit on ihan nappiin! Olen tuota ohjetta nyt sen verran monta kertaa katsellut, että tämän projektin nähneenä on varmaan pakko hipsiä Ravelryn puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin oli ohje jonossa vaikka kuinka pitkään ja itse asiassa tämä on jo toinen paita samalla ohjeella. Se ensimmäinen vaan on vielä kesken, kun jumiuduin hihoihin ja on se aika lämminkin, alpakkainen. Ehkä talveksi valmistuu :)

   Poista
 2. Ihastuttava malli ja värit <3

  VastaaPoista
 3. Perusteellisen asiallisen puseron teit :-) Metrimäärä sataa grammaa kohti kuulostaa kyllä pelottavalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kieltämättä aika ohutta, melkein jo lähentelee pitsivahvuutta :)

   Poista
 4. Aivan ihana malli ja värit taas!! :) täytyy ottaa malli talteen.

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit ja mukavan näköinen malli!

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanan kevyt ajopuu! Ja pellava on materiaalina ihanaa. Vois kyllä joskus neuloa itsellekin myös tuommoisen kevyemmän version.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...