lauantai 5. heinäkuuta 2014

Piirräks mulle lampaan?


- Non! Non! Je ne veux pas d'un éléphant dans un boa. Un boa c'est très dangereux, et un éléphant c'est très encombrant. Chez moi c'est tout petit. J'ai besoin d'un mouton. Dessine-moi un mouton.
Antoine de Saint-Exupéry: Le Petit Prince


Joskus vastaan tulee neulemalleja, joita ei vaan pysty ohittamaan. Juuri näin kävi tämän lammaspaidan kohdalla, josta olenkin jo väläytellyt otoksia sen ollessa vielä kesken.

Dessine-Moi Un Mouton 2
Kirjahyllyymme on sattumalta eksynyt kolme kappaletta Pikku Prinssiä, josta idea tähän paitamalliin ja sen väritykseen on lähtöisin. Mummoni on tuonut kirjat minulle reissuiltaan, mutta en ole tainnut lukea edes alkuperäiskielistä loppuun asti. Suomeksi ehkä joskus olen.


Oli pakko.

Omaan paitaani valitsin värit aika lailla summassa. Kuitenkin niin, että nuo alimmaiset kolme raitaa ovat melkein näkymättömiä, kuten alkuperäisessäkin mallissa. Muut värit valikoituivat Holstin alelangoista ja muutamasta muusta kivalta vaikuttaneesta vaihtoehdosta. Ja yhtä väriähän löytyi laatikostani jo valmiiksi, koska tein samasta langasta alkuvuodesta Flaren.Jälleen kerran tein omaan paitaani muutaman kohdan eri tavoin kuin ohjeessa sanottiin. Halusin hihoihin lisää tilaa, joten lisäsin kainaloiden alle muutaman ylimääräisen silmukan. Helmasta tein pidemmän ja väljemmän, eli jatkoin lisäyksiä sivuilla lähes alas asti. Päättelin helman ja hihansuut samalla värillä eli tuolla kauniilla kullankeltaisella. Hihojen kavennukset tein oman pään mukaan. Hihoista tulikin tämän paidan paras kohta raidoituksen ja varsinkin hauskan hihansuun ansiosta.En keksi tästä mallista mitään muuta pahaa sanottavaa kuin pääteltävien lankojen määrän. Ohje oli pitkä ja ensisilmäyksellä ehkä vähän sekava, mutta loppujen lopuksi yksinkertainen. Lopusta löytyvä taulukko lisäyksistä oli erityisen hyödyllinen, vaikkakin tajusin sen olemassaolon liian myöhään. Paidasta tuli mukava, pehmoinen, kevyt ja ihana. Saattaa olla, että toinen samanmoinen on jo puikoilla...


Ohje: Dessine-Moi Un Mouton / La Maison Rililie
Lanka: Holst Garn Supersoft 100% uld. Pääväri Pussy Willow, raitojen värit ylhäältä alas Fig, Persian Rose, Saffron, Cinnamon, Goldcrest, Rapunzel ja Oatmeal. Lankaa kului yhteensä 214 grammaa.
Puikot: 3,5 mm KnitPro-pyöröt, reunuksiin 3,0 mm ja päättelyyn 4,5 mm.
Ravelryssä: Lammaspaita


16 kommenttia:

 1. Oi, että on ihanan näköinen pusero. Enpä ole aiemmin huomannutkaan noita hihansuita, vaikka olen tuota mallia pari kertaa katsellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä mallipaidassa nuo hihansuut näkyy vähän huonosti, kun ne on tehty niin heikosti erottuvalla värillä. Itse halusin vähän korostaa noita, siksi värivalinta. :)

   Poista
 2. <3<3 ihanin parhain ja ihanin! Taidan harkita neulovani itsellenikin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos! Miks me koko ajan yllytetään toisiamme... Jämäraitasukat on kiusanneet mua viime päivinä kummasti :)

   Poista
 3. Voi kun se on ihana, paitakateus iskee! Ja alan olla varma, että vähän sattumalta valitut väriyhdistelmät onnistuu parhaiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten sun pitää tehdä oma paita! Tykkään kyllä näistä väreistä, vaikka vähän epäröin varsinkin kahden ylimmäisen raidan kanssa. :)

   Poista
 4. Muunnoksin vielä kivempi kuin tuo alkuperäinen malli. Ja ehdottomasti suosittelen lukemaan myös tuon Pikku Prinssin. Moneen kertaan. Lempikirjani, josta löytyy uusia puolia jokaisella lukukerralla. Lapsena en muistaakseni erityisemmin tykännyt, kun telkkarista tuli piirrossarjana. Lukiossa ihastuin kirjaan ja luen sen edelleen silloin tällöin. Tuota lammasvertausta olen usein käyttänyt esimerrkinä oppilailleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistan kyllä, että yläasteella tehtiin tästä kirjasta näytelmääkin, joten kyllä kirja aika tuttu on. En ole vaan ihan varma, olenko koskaan lukenut loppuun asti. Kun tätä paitaa suunnittelin, aloin lukea kirjaa ranskaksi vähän niin kuin inspiraatioksi ja ihan yllätyin, että lukeminen oli niinkin sujuvaa. On vähän päässyt tuo kieli ruostumaan... :)

   Poista
 5. Hmm... Internet söi mun ensimmäisen kommentin. Ei sitä ainakaan tässä näy. Ensin sanoi, julkaistaan, sitten sanoi service unavailable. Tässähän kohta hermostuu. Tiedä sit, onko syy mussa vai ykkösissä ja nollissa...
  Vallan olin omalla nimelläni siis kommentoimassa tuohtuneena, mutta ihaillen, kun ei anonyymisti sovi täällä enää riehua. Hieno paita, paska kirja. Kivat maanläheiset värit. Kirja on oksettavaa lätinää millä kielellä hyvänsä, kyynikon painajainen. "On ne voit qu'avec le coeur", herraisä mitä soopaa... Aikuiset ihmiset haaskaa aikaansa lukemalla uudestaan ja uudestaan, vaikka maailma on pullollaan hyvääkin kirjallisuutta. Pyh, sanon minä. Mutta paita on kiva, ovelat hihat.
  Tämä oli nyt varmaan sitä vihapuhetta, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mullakin taas toi lukeminen jumittui varmaan samaan kohtaan kuin ennenkin, kun alkoi mennä niin höpöhöpöks... Anonyymit oli pakko kieltää, kun alkoi tulla niin paljon roskaa jostain. Mutta paidasta tuli kyllä hirveen kiva. Vaikka onkin villaa, niin ei oo paksu lainkaan, ja väreistäkin tuli just hyvät.

   Poista
 6. On kyllä mielettömän kaunis tämä sinun paitasi,ihan täydelliset värit! :) Olen katsellut kanssa tätä ohjetta ja miettinyt että josko jossai vaiheessa oman neuloisin. Nyt sinun paidan nähtyä,on minunkin pakko saada tuollainen paita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kannattaa tehdä oma, tää on tosi kiva :)

   Poista
 7. Aivan ihana on sinun versiosi tästä paidasta! Kauniit värit!

  T: Sari
  Inspired By Luna

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...