perjantai 19. elokuuta 2016

KurkistusOlen neulonut jotain kirjasta, jihuu! Kirja onkin mainio, kuten kaksi edeltäjäänsäkin - jotka toki myös tuossa hyllyssä nököttävät. Kyllä niistäkin vielä jotain tulee neulottua, mutta ennen kaikkea ne ovat kauniita katsella ja loistavia inspiraation lähteitä. Puhun siis Jojin ja Veeran Interpretations-kokoelmista.


Tässä tuubihuivissa (vai kaulurissa?) on samaa ideaa kuin viime vuoden kevätsuosikissani, mutta tässä oli paljon enemmän - ja hitaampaa - tekemistä. Johtuu kenties siitä, että palmikot eivät ole lemppareitani ja siksi hieman tökkivät. Lopputulos on kyllä kaunis. Ehkä eniten silti tykkään tuosta pitsiosuudesta ja sen yläpuolella olevista raidoista jo väriyhdistelmänkin takia.


Kuten näkyy, tässä putkilossa on siis neulottu jokaisella neljällä värillä yksivärinen osuus erilaisilla pintaneuleilla ja niiden välissä raitoja eri väriyhdistelmillä. Hieno projekti jämien käyttöön, ja omassa putkilossani onkin käytetty kahta eri jämää: Malabrigo Sockia, joka jäi kesän parhaasta villatakista sekä Cascade Heritage Silkiä, josta neuloin ensin Solariksen ja sitten vielä pätkän jämäpipon sisäpuolelle. Malabrigoa vielä jäikin, mutta vaaleanharmaa kului viimeistä metriä myöten. Jopa niin, että se piti ottaa avuksi päättelyyn, kun tuo petrooli kerä ei ihan riittänytkään loppuun asti. Ei siis ihan ilman soveltamista selvitty tästäkään projektista, mutta melkein!
Ohje: Peeping Cowl / Joji Locatelli (löytyy myös kokoelmasta Interpretions Vol. 3)
Lanka: Filcolana Arwetta Classic (Teal), Cascade Heritage Silk (Silver), Hopeasäie Sukka (okrankeltainen Outsider) ja Malabrigo Sock (Persia). Yhteensä lankaa kului noin 170 grammaa.
Puikot: 3,5 mm pyöröt (tässä tapahtui joku moka ja unohdin katsoa puikkokoa ohjeesta, mutta ihan hyvä tuli)
Ravelryssä: Peep

10 kommenttia:

 1. Aivan upea! Tosi hyvin käy erilaisten neulepintojen yhdistäminen samaan työhön. Tykkään myös väriyhdistelmästä :)

  VastaaPoista
 2. Sinä se olet kyllä tehokas neuloja, herran jestas! Upea kauluri, olet käyttänyt (taas) lempivärejäni :D

  VastaaPoista
 3. Vau, se on kaunis! Minunkin tekisi mieli neuloa tämä tuubihuivi. Se on vaan jäänyt, kun en oikein osaa käyttää näitä tuubeja tai kaulureita. Ehkä pitäisi antaa mahdollisuus, näyttää niin hyvältä ainakin sinun kaulassasi :)

  VastaaPoista
 4. Upea kauluri, siinä ei ehdi yhteen kuvioon kyllästyä! Ja mainio jämälankaprojekti!

  VastaaPoista
 5. Vau, mitä pintoja ja värejä! Tällainen olisi kiva tehdä itsekin.

  VastaaPoista
 6. Tykkään! Heilahti mun jonoon niin, että viuh vaan!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Nyt alkoi minuakin kiinnostaa tämän tekeminen.

  VastaaPoista
 8. Just aamusella selailin samaa lehdykkää ja pysähdyin tämän kaulurin kohdalle, että tämänhän voisi vaikka neuloa lähiaikoina! Ja kappas täällähän se jo olikin ;D On kyllä mainiot värit ja kerrassaan nätti kauluri :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...