keskiviikko 5. elokuuta 2015

Matkahuivi


Sain joskus alkuvuodesta mukavan yllätyksen ravelryn puolella: yksi lukijoistani osti minulle huiviohjeen toivelistaltani kiitokseksi kivasta blogista. Kylläpä lämmittikin mieltä! Ohje jäi jonoon odottamaan sopivaa inspiraation hetkeä, joka koitti matkalle lähtöä edeltävänä päivänä. Huivi osoittautuikin oikein sopivaksi reissuneuleeksi, koska siinä ei juurikaan vaadittu keskittymistä ja sen pystyi jättämään kesken ihan milloin vain. Keskeyttäminen oli kylläkin vaikeaa, sen verran koukuttava malli tuo on.Jos sattuu tykkäämään yhtä paljon yksivärisen ja liukuvärjätyn langan yhdistelmästä kuin minä, niin tämä huivimalli sopii siihen aivan erinomaisesti. Sopisi varmasti myös jollekin pätkävärjätylle langalle. Kaava on helppo: kahdeksan kerrosta sileää neuletta, sitten hauskat pompulakerrokset. Tätä toistetaan niin kauan kuin halutaan / niin pitkästi kuin lankaa riittää. Minulla loppui vihreä lanka kesken pari kerrosta liian aikaisin, mutta sepä ei haittaa mitään.Vähän epäilytti huivia päätellessä, että tässä yläreuna kirraa ja alareuna rullaa, mutta aika hyvin nuo tasoittuivat, kun huivin kasteli ja asetteli nätisti kuivumaan. Kiva huivi siis, kiitos vielä ohjeen ostajalle!


Ohje: Loop / Casapinka 
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk (vajaat kolme kerää väriä 8108) ja Schoppel-Wolle Zauberball (60 grammaa väriä Zauberwald)
Puikot: 4,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Luuppi

 

17 kommenttia:

 1. Kaunis huivi yksinkertaisuudessaan. (: Pompularaidat tekee eläväisen pinnan. Hih, kiva nähdä erilaisia huivimalleja, kun itse pääsin vihdoin niin pitkälle, että ostin langan, nyt vaan malli puuttuu... Jos syksyksi saisi tehtyä, virkaten tai neuloen. (:

  VastaaPoista
 2. Juuri sellainen huivi minkä itsellenikin haluaisin! Ihanan yksinkertainen ja aivan mahtavat värit!!!

  VastaaPoista
 3. Kiva ylläriohje ja kiva on kyllä huivikin. Ai sopii hyvin liukuvärjättyjen lankojem ystäville, hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii sopii :D Ohjeessa tosin oli pientä huomautettavaa, mutta kyllä siitä selvisi kun pähkäili itse muutaman jutun.

   Poista
 4. Hieno huivi! Sellaiseen saisi kivasti pienet lankajämät käytettyä.

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi ja tosi kauniisti sopii tähän juuri nämä värit. :)

  VastaaPoista
 6. Lähetin sinulle haasteen, löydät sen täältä: http://maarithm.blogspot.fi/2015/08/minut-on-haastettu.html

  VastaaPoista
 7. Yksinkertaisen tyylikäs huivi!

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi!
  Minä olen myös neulonut saman huivin, mutta ehkä aloituksessani (ja ohjeen tulkitsemisessa) jokin meni jokin pieleen, koska aloituskohtaan tuli "patti" ja muutenkin yläreuna vähän kiristää. En ole tosin kastellut huivia, kun alkoi koko homma ärsyttämään. Ehkä pitäisi ennen kuin alkaa purkuhommiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein tuon aloituksen jotenkin toisella tavalla kuin ohjeessa neuvottiin muissa projekteissa olleiden kommenttien perusteella. Mutta kyllä tuo yläreuna vähän kiristää mullakin, kun kuljetin raitalankaa mukana enkä ehkä osannut pitää sitä tarpeeksi löysällä. Ehkä kannattaa kuitenkin kastella ennen kuin purat!

   Poista
 9. Onpas hauska huivi! Kivat värit :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis huivi! Juuri täydellinen liukuvärjätylle! Mutta pompulat! Ja vielä noin paljon!

  VastaaPoista
 11. Ihana yllärilahja ja hieno huivi! Se oli mullakin suosikeissa, mutta täytyypä oikeasti joskus laittaa puikoille! Niin ihana on tuo huivisi ja siihen voi tosiaan hyvin käyttää sellaisia kirjavia lankoja, joita on muutoin ehkä hankala käyttää...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...