maanantai 31. elokuuta 2015

Ei pistele


Aah, tasaraitaa! Ehtikin jo tulla vähän ikävä. Niinpä viikonlopun saldona olikin perussukat omiin jalkoihin (ja pipo, josta lisää myöhemmin).


Tämä jännittävä nokkoslanka tarttui kaupasta mukaan joskus keväällä ja kerran jo aloitin siitä sukat. Puikkokoko oli kuitenkin liian iso, joten purkuun meni ja odottamaan uutta yritystä. Aloitin nämä sukat varpaista ja tein ranskalaisen kantapään väärinpäin muutamista eri ohjeista napatuilla nikseillä. Nyt se alkaa olla sellainen kuin haluan, oikein hyvin istuva.


Lanka oli erittäin mukavaa neulottavaa, mutta kestävyydestä sukkakäytössä ei toki vielä ole mitään tietoa. Toisaalta tällä sukkavarastolla ei juuri haittaa, jos kaikki sukat eivät loputtomiin kestäkään. Saa syyn tehdä aina vaan uusia raitasukkia!

Lanka: ONION Knit Nettle Sock Yarn, värit 1013 (pinkki) ja 1011 (harmaa)
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Nokkosraidat

7 kommenttia:

 1. Olipa ajankohtainen juttu, sillä itselläni on juuri puikoilla sukat samaisesta langasta. 2,5:n puikoilla meinasi kyllä tulla liian löysää, joten pienempien puikkojen puutteessa muutin raidat joustinneuleeksi ja hyvin istuu.
  Mietityttää myös tuo kestävyys, mutta kohtahan se nähdään, miten pian pääsee parsimaan. Kerrothan sitten, miten sinun sukkasi kestävät?

  VastaaPoista
 2. Ihanat raitasukat! Itselläni on jo jonkin aikaa ollut mielessä tuon nokkoslangan testaaminen, vaan enpä ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa sitä. Olisi siis mielenkiintoista kuulla, miten tuo kestää sukissa. :)

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat - ja noi värit! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat, oikein herkullisen väriset! Sain juuri itse valmiiksi kaksi paria tasaraitasukkia, mutta ne tuntuvat niin tylsän värisiltä sinun omiisi verrattuna.

  VastaaPoista
 5. Namskis - onpahan kivat sukat! Väri on taas kerran niiiiiiin minun makuni mukainen. Koskahan tuota ite ehtis saada tällä väriyhdistelmällä jotain aikaan.

  VastaaPoista
 6. Ostin tuota lankaa kahden sukkaparin verran kun Lankamaailmassa oli tarjouksessa. Aivan ihana neuloa, tuntuu upealta ihoa vastaan. Kudon KnitPron Zing-puikoilla ja tällä yhdistelmällä kutominen on suoraan sanottuna upea kokemus. Pakko pitää silmiä auki jos vaikka löytyisi tarjouksessa uudelleen. Mielestäni on myös tärkeää löytää vaihtoehto muoville sukkalangassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...