torstai 10. huhtikuuta 2014

Raidallinen villatakki

Mallailin tuossa vajaa kuukausi sitten sukkalankojani yhteen sillä silmällä, että josko niistä saisi tehtyä yksinkertaisen, raidallisen villatakin. Löysin mukavan väriyhdistelmän ja takki olikin neulottu parissa viikossa. Nappien ompelu paikoilleen otti oman aikansa ja tänään sain viimein langatkin pääteltyä.


Yhden koon ohjeeseen piti tehdä muutamia muutoksia, jotka kirjasin ylös ravelryyn. Suurimpina muutoksina tein kaarrokkeessa yhden lisäyskerroksen enemmän ja samoin helmaa kohti mennessä enemmän lisäyksiä. Jatkoin myös raidoitusta hihoissa alas asti. Ja kun kerrankin päätin täsmätä raidat samoihin kohtiin hihoja varten, niin eikös vaan langassa ollut juuri siinä kohtaa eripituiset pätkät värejä. Nappirasiasta löytyi kahdeksan samanlaista, kun olisi tarvittu yhdeksän. Noh, pikkujuttuja.


Tästä tuli sen verran kiva perusneule, että seuraavaankin takkiin on jo langat valittuina. Siitä tulee sinisävyinen. Pitää sitä varten vielä hieman laskeskella noita kaarrokkeen lisäyksiä uudelleen ja lisätä hihoihin pari silmukkaa, että alle mahtuu pitkähihainenkin paita paremmin. Muuten tästä tuli just hyvä.


Ohje: Mon petit gilet rayé (ilmainen)
Lanka: Hjertegarn Sock Wool (alle 3 ja puoli kerää tuommoista okrankeltaista) ja Schoppel-Wolle Zauberball (130 grammaa väriä Schokocreme)
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Pieni raitatakkini 

14 kommenttia:

  1. Oi miten ihana!! malli on kyllä mieleinen minullekin. Samaa olen miettinyt jos mallaisi sukkalangoista itselleen raitatakin, niitä kun riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä oli yhtä hauska tehdä kuin raitasukkia liukuvärjätyistä langoista, kun on niin jännää seurata värien vaihtumista. Mulla on jossain toinenkin samantapainen villatakki kesken vähän eri mallilla, ja tosiaan toinen tämmöinen suunnitteilla. Kohta hukun villatakkeihin :)

      Poista
  2. Tosi näppärä! Mulla on toi sama ohje roikkunu ToDo-listalla vaik kuin pitkään mut aina tullu jotain muuta tekemistä. Ehkäpä nyt inspiroituisin kun sääkin kerran näin hienon teit! Oot kyl näppärä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos. Mullakin tää roikku listalla aika pitkään. Nyt on hyvä tehdä lisää, kun on tää mallina muokkauksineen :)

      Poista
  3. Onpa hyvännäkönen takki, todellinen käyttöneule :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri sellainen tästä pitikin tulla :)

      Poista
  4. Heti kun näin tuon takin, arvasin että se on tehty tuolla nimenomaisella ohjeella! Tuo sama ohje on ollu mullakin ravelryn jonossa jo kauan, ja onneksi olen sen sinne laittanu, koska se näyttää tosi hyvältä! Toi sun väriyhdistelmä on kekseliäs, tosi hyvin toimii, vaikka itse en olis ihan ekana älynny noita yhdistää. Ja mallikin näyttää sulle sopivan kuin valettu! Joten Wau, mahtava takki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Nuo langat huuteli toisilleen, että piti päästä yhteen :)

      Poista
  5. Todella hyvin oot mallaillut värit yks yhteen, hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Vaikka aika paljon kunniaa väreistä täytyykin antaa tuolle Zauberballille.

      Poista
  6. Onpa kaunis malli ja ihanat värit! Pitänee lisätä fav-listalle ja toivoa samalla vuorokauteen lisää (neulomis)tunteja... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä taas kerran kiva malli tehdä. Se lista pitenee koko ajan...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...