tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kartalla

Ensin tulivat sormikkaat, sitten sukat ja lopulta paita. Sunnuntaina näin nämä kämmekkäät juuri kun olin pohdiskelemassa uutta jämäprojektia ja hiplailemassa lankavarastojani. Siitä se ajatus sitten lähti.


Valmista tuli parissa illassa. Tein kämmekkäät muuten ihan ohjeen mukaan, mutta joustimen oikeat silmukat neuloin kiertäen (yläreunaan käytin pienempiä puikkoja, ettei repsottaisi pahasti) ja peukalolle tein lisätilaa 17 silmukan kiilalla. En tiedä, onko mulla jotenkin isot peukalot, mutta yleensä nuo kiilattomat mallit eivät näihin käsiin suostu istumaan, joten en edes viitsinyt sellaista kokeilla.Näistä tuli niin kivat, että ideoita jämälankojen käyttöön alkoi pulpahdella ihan uudella tavalla. Eihän niitä kaikkia ole pakko piilottaa sukkiin! Tai toisaalta, tätä ideaa voisi soveltaa juuri niihin jämäsukkiin. Jatkoa seurannee siis. Mietiskelin jo seuraavia väriyhdistelmiä, jotka voisivat olla vaikkapa tällaisia:Ohje: Värikartta / Heidi Alander (ilmaisohje)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, värit Hopea, Okra, Itämeri ja kaksi Eiku-väriä (vihreä ja tumma lila). Valmiit kämmekkäät painavat 35 grammaa, mutta lankakerien paino sanoo jotain muuta; jossain vaiheessa siis on tullut joko lasku- tai punnitusvirhe.
Puikot: 2,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Väiskin väreissä

10 kommenttia:

 1. Nää on ihanat! Värit ja muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näissä on tosi inspiroiva idea mun mielestä :)

   Poista
 2. Tosi kauniit värit kämmekkäissä! Kivasti tuo valkoinen erottelee värit toisistaan, joten tuntuisi että tähän voisi käyttää ihan minkäväriset jämät tahansa ja aina näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että kaikki Väinämöisen värit ainakin käy hyvin yhteen... :) Tuo on muuten harmaata eikä valkoista, tosin hyvin vaalean harmaata. Kuvat ehkä vähän tekee liiankin vaalean näköiseksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös vaan! Tekis mieli heti aloittaa uudet, mutta täytyy tehdä noita keskeneräisiä ensin alta pois :)

   Poista
 4. hienot on! ja muutkin väriyhdistelmät näyttää kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Väriyhdistelmien keksiminen näissä on ehkä kaikkein kivointa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...