sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pipo ensi talveksi

Elättelin vielä pari viikkoa sitten toivoa talvesta ja pakkasista, mutta vähän huonoltahan tuo nyt näyttää. Tein kuitenkin silloin parin illan projektina vallan lämpöisen pipon, kun piti tehdä testikappale ennen kuin teen miehelle oman, tietenkin mustan.


Tämä malli on vilahdellut viime aikoina useammassakin blogissa. Eikä mikään ihme, onhan tämä niin hyvä malli. Omani kanssa tuskailin, koska tein sen puikkosuositusta reilusti pienemmillä puikoilla, että saisin tuulenpitävää neulosta aikaan. Otti vähän ranteisiin. Toinen tuskailun aihe oli langan riittävyys. Teinkin päälaen kavennukset muistaakseni kolme kertaa uudestaan, kun en millään suostunut uskomaan, että lanka tosiaankin loppuu kesken. Niinpä tästä tuli jonkin verran ohjetta matalampi, mutta eipä se haittaa.


Kuvaaminen oli sitten kokonaan toinen juttu. Kamerasta tyhjeni akku kesken kaiken, enkä jaksanut enää odottaa uutta valoisaa hetkeä, joten tärähtäneet kuvat saavat kelvata. Pipokin kelpaa, ja mallikappaleen perusteella sain luvan tehdä sen mustankin pipon jossain vaiheessa. Varmaankin siis ensi talveksi.


Ohje: Navooh
Lanka: Schoppel-Wolle Reggae Solid, 2 kerää väriä Marone
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm pyöröt
Ravelryssä: Kastanjanruskea


10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Malli näyttää todella kivalta! miesten pipon ohjeet on jotenkin aina niin hakusessa itselläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan aika kiva unisex-malli. Kun tuo reunus on kaksinkertainen, niin pipo pysyy tukevasti päässäkin (se oli täällä vaatimuksena :)).

   Poista
 2. Hei! Pystyisitköhän auttamaan mua?

  Olen oppinut kutomaan villasukat punomo.fi -sivujen ohjeiden mukaan (http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/asusteita_vaatteita/sukkaohje.html). Näissä ohjeissa kantapohjan kavennukset aloitetaan nurjalta puolelta.

  Suurimmassa osassa villasukkaohjeita kuitenkin on ohjeistettu kantalapun kerrosten tekemisen jälkeen, että "neulo vielä kerros nurjaa". Näin ollen kantapohjan kavennukset ymmärtääkseni sitten aloitetaan vasta tuota nurjaa kerrosta seuraavalla oikealla puolella? Jos teen näin, niin sitten kavennysten jälkeen lanka jää työssä "väärälle puolelle" eli jos katson sukkaani ikään kuin se olisi jalassani, niin lanka jää nurjalla puolella työn vasemaan reunaan. Miten tästä sitten pitäisi jatkaa sivusilmukoiden poimimista ja neulomista? Ainoa vaihtoehto ymmärtääkseni on, että neulotaan koko kierros nurjalla puolella.

  Pitääkö paikkansa? Eikö kantapään kavennukset siis ilman muuta kannata aloittaa nurjalla kerroksella?

  Jos aloitan oikealla kerroksella ja kavennusten jälkeen neulon poimitut sivusilmukat nurin ja koko kerroksen nurjalta puolelta, niin jatkuuko koko sukka sitten jatkossakin nurjalta puolelta neuloen? Hieman hankalaa, kun teen palmikkosukkaa.

  Kiitos jos voit auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Itse aina aloitan ne kavennukset oikealla puolella (teen ranskalaisen kantapään) ja kavennusten jälkeen neulon yhden kerroksen oikeaa kaikilla jäljelle jäävillä kantapääsilmukoilla, että olen oikeassa kohdassa. Eihän sillä väliä, vaikka tekisi toisinpäin, eli aloittaisi kavennukset nurjalla. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Joo, itsekin ajattelin että voisikohan sitä niillä jäljelle jäävillä kantapääsilmukoilla tosiaan neuloa kerroksen oikeaa, jotta saisi langan puikon toiseen reunaan, mutta en sitten uskaltanut kuitenkaan sitä tehdä :). No, hyvä tietää että niinkin onnistuu. Kiitos!

   Poista
  3. Eipä kestä. Monissa ohjeissa tuo mainitaankin, että neulotaan se yksi kerros oikeaa vielä kantapään jälkeen. Mutta aina kannattaa itsekin kokeilla ja soveltaa, sillä tavalla parhaiten oppii!

   Poista
 3. Upea pipo, ja hei, ehkä joudut (siis tarkoitan saat!) tehdä vielä täksi talveksi sen mustankin pipon, meillä nimittäin on yli 10 cm uutta lunta maassa! Oisko teilläkin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa oliskin, mutta täällä Turussa sataa räntää tai onkohan tuo jo vettä... En tykkää yhtään. Mutta kiitos, pipo on kiva. :)

   Poista
 4. Mä olen monesti ilmaissut sille tuohtumukseni siitä, että kehtaa kulkea jossain kaupasta ostetussa pipossa. Kaupasta ostetussa!! Hyi! Rumia. Että oikealla tiellä ollaan. Näen myös oman pääni helposti juuri tuollaisessa pipossa sikäli mikäli ensi talvena oon jostain syystä kyllästynyt ihanaan lettipipoon. Tai muuten vaan. Viime talven vihannespipo on muuten kutistustapauksen jälkeen venynyt taas sopiviin mittoihin ja on mun sauvakävely- ynnä muu ulkoilupipo. Ja vaikka kuinka inhottavan keväistä säätä pukkaakin, niin ilman pipaa en ulos mene, tulee niin alaston olo. Muistat nyt sitten tämän, kun noin ensi elokuussa ryhdytään neuvottelemaan seuraavista talvihovitilauksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kun se yks mun tekemä pipo on kuulemma huono, ei pysy hyvin päässä tai jotain. Ja avantouintipipoa ei lasketa. Mutta tää malli vaikutti oikein passelilta siihenkin päähän, kun tuo kaksinkertainen reunus tekee siitä semmosen jämäkän. Pistetään malli muistiin suakin varten...

   En mäkään ilman pipoa sentään vielä kulje, mutta tää uus on vähän turhan lämmin nyt. Ajattelin kyllä pyöräyttää semmosen ohuemman tässä kunhan ehdin. Vähän liikaa kaikenlaista kesken, huhhui.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...