lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kahdeksan oravaa ja mörkö

En edes muista, kuinka kauan mahtaa olla edellisestä kerrasta, kun olen kokeillut kirjoneuleen tekemistä. Jostain syystä se on minulle sen verran iso mörkö, että nytkin muutama pieni orava pelotti aika lailla.


Näistä oravasukista innostuneena päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja tehdä itsellenikin samankaltaiset. Halusin ottaa kaavioista mukaan vain oravat ja ainoastaan varteen, joten tein kuvioon pari pientä muutosta. Oravat siis kiertävät koko varren ympäri. Myös silmukoita on muutama enemmän kuin ohjeen mukaisissa sukissa enkä oikeastaan ohjetta vilkaissutkaan muuten kuin kaaviota seuratessa.


Aika helpolla näissä lopulta pääsi, kun kuvio on noinkin matala. Ensimmäisestä sukasta tuli kyllä vähän turhan tiukka, kun en muistanut löysäillä kirjoneuleen kohdalla, mutta toisen sukan kohdalla olin jo oppinut jotain. Ehkä tätä voisi enemmänkin harrastaa jossain vaiheessa.


Tämä sattumalta valittu väriyhdistelmä olikin niin kaunis, että päädyin aloittamaan aika kivaa villapaitaa sukista yli jääneistä langoista. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Ohje oraviin: The Squirrel Socks (ilmainen)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, Eiku-väri ja Okra, sekä valkoinen Fabel
Puikot: 2,25 mm ja 2,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: 8 oravaa

10 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...