lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mummo Turkoosi

Aivoissani on tapahtunut jokin vinksahdus. Latasin suomalaisen suunnittelijan suomenkielisen huiviohjeen, totesin sen liian vaikeaksi ymmärtää ja päädyin tulostamaan saman ohjeen englanniksi. Johan selkeni! Onko tämä ihan normaalia? Osa samaa kehityskulkua kuin aiemmatkin vaiheet?


Tästä huivista on siis kyse. Olin ajatellut tehdä sen itselleni keväthuiviksi, mutta saatuani tämän langan käsiini oli aika selvää, kenelle siitä pitäisi huivi tehdä. Jotkut värit vaan huutavat tietyn ihmisen nimeä. Ja kun kerran naistenpäivä eli mummon syntymäpäivä sattui juuri kohdalle, oli päätös tehty.


Mummoa on suurelta osin kiittäminen tai syyttäminen siitä, että en pysty olemaan kutomatta ja virkkaamatta. Mummolasta sain ensimmäiset opit puikkojen kilistelyyn jo ennen kuin menin kouluun. Niinpä on kai ihan reilua, että joskus annan näitä neulomuksia sinnekin suuntaan vastalahjaksi.


Tämä huivi kuuluu jälleen mukavan aivottomien neulottavien sarjaan: pelkkää ainaoikeaa ja helppoja reikäkerroksia. Tein ykkösosan toistoja yhden ohjetta enemmän, koska käytin ohuempaa lankaa ja halusin saada aikaan ison huivin. Ja iso tästä tosiaan tuli. Juuri sellainen, että haluan itsellenikin samanlaisen, mutta ehkä vihreän.


Kyllä tämä varmaankin on ihan hyvä vaikkapa etelänmatkojen viileitä iltoja varten. On sen verran ohut ja kevyt, että menee pieneen tilaan, mutta kuitenkin lämmittää mukavasti. Toivottavasti on mieluinen lahja. Hyvää syntymäpäivää mummolle!


Ohje: Antarktis / Janina Kallio
Lanka: Drops Lace, 75 grammaa turkoosia
Puikot: 3,5 mm bambupyöröt
Ravelryssä: Mummolle


6 kommenttia:

 1. Sama homma, suomenkieliset ohjeet tuntuvat monimutkaisilta ja epäselviltä. Suomennettu ohje on yleensä vielä 10 sivua pidempikin kuin englanninkielinen...
  Ihana huivi, tuollaiseen kelpaa kääriytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja kaikki lyhenteet on jotenkin... no, omituisia. Jännää huomata tällaista itsestään :)

   Poista
 2. Suomenkielisestä ohjeesta on ihan kamalan vaikeaa neuloa, saa keskittyä jotenkin ihan eri tavalla! Ihana kääriytymishuivi :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa siitä nätti. Näytti olevan muitakin mukavan näköisiä malleja tuon ohjeen suunnittelijalla. Tykkäsikö mummo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo tykkäsi, sanoi että tätä ei laiteta kaappiin piiloon. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...