perjantai 23. elokuuta 2013

Hammastahnaa

Jossain hetkellisessä mielenhäiriössä tuli ostettua pari kerää puhtaanvalkoista sukkalankaa. No, kaupassa se ei näyttänyt niin kirkuvan valkoiselta ja halpaa oli, joten menköön tämän kerran. Jotain piti keksiä kaveriksi, joten kaivoin esiin raitalankaa. Raitasukkaa pukkaa jälleen, vaikka eihän mun pitänyt...


Aika viileän raikkaat ja jopa sporttiset näistä sitten tuli. Väreistä tuli mieleen hammastahna. Ällövihreät kohdat osuivat sattumalta tuonne varren suuntaan, onneksi.


Tämä ohje on ollut tulostettuna jostain viime syksystä asti, mutta jotenkin on jäänyt kokeilematta, kun ohje näytti niin pitkältä. Sehän oli pelkkää harhaa, koska ohjeessa on selostettu melkeinpä jokainen kerros yksitellen. Loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen ja toimiva malli, josta varsinkin kantapäätä voisi soveltaa muihinkin ohjeisiin. Se istuu mun jalkaan ja reikiä ei ole!


Ehkä kokeilen seuraaviin sukkiin kakkosen puikkoja, jos tällä ohjeella vielä teen, koska näistä tuli aavistuksen liian löysät ja käsialakin oli välillä mitä sattuu. Syytän kyllä tuota Katian lankaa, koska se oli omituisen liukasta kutoa. Tulipahan kokeiltua.


Ohje: Spice Man / Yarnissima
Lanka: valkoinen Katia Laine Nylon (42g) sekä Marks & Kattens Fame turkoosi-vihreä (20g)
Puikot: 2,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Pepsodent

Tulin siinä sivussa mitanneeksi myös toisen sohvalla istujan jalat, kun oli mitat päässeet unohtumaan. Ja lupasin tehdä sukat. Väreiksi toivottiin mustaa ja valkoista (erään jalkapallojoukkueen värit, ei yllättänyt) joten löytyi loppusijoituskohde sille toisellekin valkoiselle kerälle.

Muuten puuhat näyttävät aika syksyisiltä edelleen:


4 kommenttia:

 1. Olin ihan varma, että tuo raitalanka olisi ollut Novitan tico ticoa. On meinaan ihan samat värit... Tosi hienot on kyllä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos en tietäis, niin väittäisin minäkin sen olevan tico ticoa. Vähän luulen, että tuo on oikeasti sitä ihan samaa lankaa, vertasin nimittäin värejä yhteen vanhaan tico-pariin ja ne on täsmälleen samat. Lankamaailmasta tätä saa :)

   Poista
 2. Raikkaat sukat. :) Mikä siinä onkin, että vitivalkoinen neulelanka näyttää yksinään niin räikeältä ja muoviselta? Minä olen piilottanut jostain ilmaantunutta kirkkaanvalkoista jämäkerää raidallisen baktus-huivin sekaan. Onneksi se näyttää uppoavan sinne jälkiä jättämättä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, harvemmin tulee käytettyä puhtaanvalkoista yhtään mihinkään. Sukkiin se loppukin on kai upotettava, muuten jää laatikkoon pyörimään.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...