lauantai 3. syyskuuta 2016

Totinen mäyräkoira ja sen kaverit


Huiviyliannostuksen välttämiseksi lienee paikallaan esitellä myös yksi valmistunut villapaita. Tästä ei olekaan mitään pahaa sanottavaa ja miksipä olisi: herkkulankoja ja erittäin hyvä ohje, ei voi mennä pieleen. Langoista kaksi on Tour de Sockin sponssilankoja, jotka sattuneesta syystä jäivät tänä kesänä sukkiin käyttämättä.
Tosin ensimmäisestä värikombosta yksi meni vaihtoon sen jälkeen, kun olin jo kerran neulonut vartalo-osan valmiiksi. Samalla päätin neuloa helmaresorin nelosvärillä enkä ykkösellä, mikä oli viisasta siksikin, että sain kerrankin oikein kunnolla mittaa hihoihin. Puikkokoon tiesin vaihtaa puolta milliä pienempään ja siten tiheys osuikin vahingossa juuri kohdilleen. Helmaa kohti tein enemmän lisäyksiä ja hihakavennukset tein joka kymmenes kerros, niin selvisi vähemmällä laskeskelulla. Ja kuten näkyy, taskun jätin kokonaan tekemättä. Suosikkikohta tässäkin Suvin mallissa on tuo raglanlisäysten muodostama kaunis silmukkarivistö - se pitäisi nyt muistaa seuraavassa paidassa!


Ohje: Qipican / Suvi Simola
Lanka: Handu Perussukkalanka, väri Totinen mäyräkoira; Louhittaren Luolan Väinämöinen, värit Myrkky ja Hämy; Hopeasäie Basic, punainen Outsider. Yhteensä lankaa kului vajaat 300 grammaa kokoon 42.
Puikot: 2,75 ja 3,5 mm pyöröt
Ravelryssä: Taskuton

8 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...