keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Raidallinen villatakki, osa 2


Joskus nämä suunnitelmat hautuvat hieman pidemmän aikaa ennen toteutumistaan, kuten näkyy. Siitä on jo reilusti yli kaksi vuotta, kun mainitsin suunnittelevani sinisävyistä kakkosversiota mainiosta raitatakistani. Liukuvärikin ehti matkan varrella vaihtua toiseen, mutta tässä se nyt on: paranneltu versio raitatakista! Tälläkään kertaa toteutukseen ei mennyt paria viikkoa kauemmin, kun takin puikoille vihdoin otti.
Kovin suuria muutoksia en edelliseen takkiin verrattuna tehnyt, mutta jotain kuitenkin: pääntien joustimeen lisäilin muutaman lyhennetyn kerroksen, jotta se ei valahtaisi niskasta niin alas. Kaarrokkeessa on jonkin verran enemmän kerroksia ja lisäykset laskin uudestaan, jotta sain hihoihin muutaman lisäsilmukan. Pituutta saattaa olla hieman enemmän ja vyötärökavennuksissa ja -levennyksissä sekä hihojen kavennuksissa saattaa olla jotain eroja, mutta pääpiirteittäin noudattelin edellisen takin kohdalle tekemiäni muistiinpanoja. Nappeja on muuta enemmän ja nappilistoissa vähän enemmän silmukoita.Tästä tuli kyllä aika lailla sellainen kuin kuvittelinkin. Vähän kainaloiden kohdalle tulee tuommoista ruttua, mutta se johtuu varmaankin vain kaarrokerakenteesta. Hihoista tuli sopivasti ylipitkät, vaikka vähän lankaa katkaistessa epäilytti. Ennustan takille yhtä ahkeraa käyttöä kuin edellisellekin!


Ohje: Mon petit gilet rayé / Isabelle Milleret (ilmaisohje)
Lanka: Hjertegarn Sock Wool (vajaat neljä kerää harmahtavan sinistä) ja Schoppel-Wolle Zauberball (vajaat puolitoista kerää väriä Zauberwald)
Puikot: 2,75 ja 3,5 mm pyöröt

11 kommenttia:

 1. Ihana raidoitus kuten muutoinkin kaunis neule!

  VastaaPoista
 2. ..kävin tuota ohjeen linkkiä katsomassa vielä kommentin jälkeen, kuvasi antavat kyllä enemmän oikeutta tuolle kauniille neuleelle kun mitä tuolla ravelryssä..

  VastaaPoista
 3. kaunis takki, hyvää kannattaa odottaa sanoo vanha sanontakin.

  VastaaPoista
 4. Liukaraitatakki on aina hyvä ajatus mutta tähän kyllä vedän rajan meidän neulesamistelussa - siniseen väriin. Se kun ei vaan passaa mulle mitenkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo oli aikakin että se raja tuli vastaan! :D Vaikka pakko myöntää, että kyllä tämä hipoo niitä omiakin rajoja. Jos neulon itelleni jotain isompaa violettia tai pinkkiä, niin sitten raja on ylitetty.

   Poista
 5. Onpa nätti! Värit asettuvat niin kauniisti.

  VastaaPoista
 6. Ihana! Värit ovat jälleen kerran mahtavat, vaikka en kovin suuri sinisen ystävä olekaan :)

  VastaaPoista
 7. En ole yhtään sinisen ystävä, mutta näitä kuvia katsellessa tuli kummallinen tarve hankkia sinistä lankaa :D Upea ja hyvin istuva takki!

  VastaaPoista
 8. Hieno neuletakki! Mulla on sama malli ollut keskeneräisenä ties kuinka kauan. Vain nappilista taitaa puuttua...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...