torstai 9. kesäkuuta 2016

Tuulisen rannikon tyttöjä


Villatakkeja tarvitaan aina. Tämä malli iski heti ilmestyessään kuin halolla päähän - mulla ei ole ainuttakaan pitsineuletakkia! Nyt on, vaikkakin pitsiä on maltillisesti vain kaarrokkeen verran.Tämä oli noin periaatteessa tosi helppo ja nopea takki tehdä, koska tosiaan tuon pitsin jälkeen posoteltiin vain sileää neuletta, joka reunustettiin ainaoikealla. Periaatteessa siis. Fiksumpi henkilö olisi ennen aloittamista tutkinut vyyhtien värieroja eikä aloittanut suoraan sillä kaikkein vaaleimmalla vain huomatakseen ensimmäisen vyyhdin loputtua (jossain kainaloiden korkeudella), että tähän muuten muodostuu melko selkeät väripalkit. Jonkin matkaa sitkeästi yritin, kunnes oli pakko uskoa, että vika ei ole omissa silmissä, vaan purettava on vyyhtien vaihtumiskohtaan saakka. Sitten päätinkin tehdä hihat ensin alta pois - raidoittaen kiltisti kahta vyyhtiä, jotta värierot katoaisivat näkyvistä. Ehkä ne aika hyvin katosivatkin, vaikka edelleen toinen hiha näyttää värikkäämmältä kuin muu neule. Mitä opimme tästä? Tuskin yhtään mitään.


Valmis takki on kyllä oikein kiva. Hihoistakin tuli lopulta sopivat, vaikka niidenkin kohdalla piti vähän sumplia: jo etukäteen arvelin, että neljä silmukkaa hihan alle luotuna on liian vähän, mutta kuitenkin tein niin kuin ohje sanoi. Tämä oli värierojen lisäksi toinen syy purkamiselle, koska se tosiaan oli liian vähän. Uudella yrittämällä tuplasin tuon silmukkamäärän ja hihoista näytti tulevan liian väljät, mutta oikeasti niistä tuli juuri sopivat. Kyllä kannatti säätää!


Ohje: East Coast Girl / Veera Välimäki
Lanka: Malabrigo Yarn Sock, noin kolme ja puoli vyyhtiä väriä Persia hiukan muokattuun L-kokoon
Puikot: 3,0 ja 3,5 mm pyöröt
Ravelryssä: Itä-länsi

 

20 kommenttia:

 1. Upeesti säädetty! Kaunis takki!!

  VastaaPoista
 2. Just tota mallia katselin ja mietin voisinko olla pitsineuletakkityttö. Onhan se kyllä kiva! Ehkä, ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti voisit! Tässä on kuitenkin niin maltillinen määrä pitsiä, että ei häiritse liikaa :)

   Poista
 3. Voi, tämä on minunkin listallani myös heti (melkein) seuraavana! Upean värin olet valinnut paitaan. Ja tuo pitsiosuus on kyllä oikea katseenvangitsija. Kiva nähdä näitä valmiina ennen kuin itse lähtee tekemään omaaversiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä väriä on tullut katseltua sillä silmällä jo pitkään, niin pakkohan sitä oli tarjouksesta sitten ostaa. Takki oli kyllä kiva neuloa, suosittelen :)

   Poista
 4. Oi se on upea! Ehdottomasti neulottavien listalla tämäkin:)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana takki! Onneksi langassa on monia sävyjä, ainakaan kuvassa värierot eivät näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä onni. Siinä oli kaksi selvästi harmaampaa vyyhtiä ja kaksi sinisempää, joten niiden välille olisi ilman raidoittamista tullut selvä raja. Hihoissa tuo ero on ehkä vähän paremmin piilossa.

   Poista
 6. Voi että miten ihana! Mullakaan ei ole pitsineuletakkia, mutta jotenkin epäilen, että vaikka aloittaisin nyt niin ei olisi ensi kesänäkään :) Mutta tämä on kyllä kaunis malli! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopeasti tämä kyllä valmistui, ehkä siksikin että lanka oli niin ihanaa neuloa :)

   Poista
 7. On kyllä hyvännäköinen! Hmm, pitäisköhän minunkin... :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana neule. Just sopivasti pitsiä! (:

  VastaaPoista
 9. Upea neule upeassa värissä (eikä mitään värieroja näy vaikka miten katsoisi)!

  VastaaPoista
 10. Hurjan kaunis! Tuo Persia on upea väri, mun ehdoton suosikkini.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...