lauantai 12. maaliskuuta 2016

Palmikkohihat


Tämä paita on ollut neulottuna jo muutaman viikon, mutta lankojen päättely tuntui taas jostain syystä ihan ylivoimaiselta tehtävältä. Siihenhän menikin äsken ehkä vartti, että kannatti tosiaan antaa odottaa.
Paidasta tuli ihan ylimukava, muutan ehkä tähän asumaan. Lanka oli mukavaa neulottavaa, kuten jo aiemmin olin todennut, ja päällä mitä mainiointa. Mitäs muutakaan silkki ja merino voisivat olla. Värivalinnalla yllätin itsenikin, enkä saanut sitä kuviin ihan oikein vangittua. Tumma roosa taisi olla värin nimi jossain kaupassa. Ihmeekseni tykkään tosi paljon.Malli on tuttua Jojia: ensin neulotaan pitkät palmikkokaitaleet, joista poimitaan silmukat hihoihin, tehdään vähän muotoiluja lyhennetyillä kerroksilla ja sitten posotellaan jatkoksi vartalo-osuus oikeita ja nurjia kerroksia vuorottelemalla. Lopuksi neulotaan resorit pääntielle ja hihansuihin. Helppoa ja mukavaa, varsinkin jos silmukoiden poimiminen ei ole ongelma. Itsehän lähdin toki heti muokkailemaan silmukkamääriä enkä noudattanut suoraan minkään koon ohjetta, joten lopputulos on jonkinlaiden yhdistelmä paria eri kokoa ja vähän pidempiä hihoja. Tein myös ohjeen osaset vähän eri järjestyksessä, jotta sain helmasta niin pitkän kuin ostamastani yhdeksästä kerästä vain pystyi tekemään. Hihansuissa taisi tulla kerroksen tai parin heitto, kun lanka sitten tosiaan loppui kesken eikä purkaa enää jaksanut. Mitäpä pienistä! Täytyy varmaan vielä kastella paita uudestaan ja kuivatella jossain tasaisella alustalla, kun nyt tuossa etuosassa näkyy joku kuivatuksesta jäänyt vekki. Muuta pahaa sanottavaa en keksikään, tehkää tekin omat Manzanillat!


Ohje: Manzanilla / Joji Locatelli
Lanka: ONION knit Tussah Silk, yhdeksän kerää väriä 217
Puikot: 3,25 ja 3,75 mm pyöröt
Ravelryssä: Manzanilla

 

23 kommenttia:

 1. Tää on kyllä hieno! Ei ole itseasiassa minulla vielä edes jonossa, täytyypä heti alkaa miettiä että mistä langasta sen voisi tehdä, ostaa langat ja sittenhän sen voisikin aloittaa jo muutaman vuoden päästä... Näin täällä yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siinä suunnittelussa yleensä mullakin vähän kauemmin vierähtää, mutta tämä hyppäsi puikoille samana päivänä kun ostin langat. Itsekin ihmettelin :)

   Poista
 2. Hyvä myyntipuhe ja upea paita! Jonoon menee manzanilla. Mie sanoisin tuota väriä marjapuuroksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Marjapuuro on kyllä aika kuvaava, jos siihen lisää vähän semmoisen huurteisen sävyn. Ei ehkä ihan näy kuvissa :)

   Poista
 3. Tosi nätti ja väri on tosi kaunis. Alkoipa minunkin tehdä mieleni tällaista paitaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ihmettele, jos tästä mallista innostuu, se on aivan ihana!

   Poista
 4. Hirmu kivan näköinen paita ja värikin on just hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun tekis mieli tehdä näitä monta eri väreissä, mutta katsotaan...

   Poista
 5. Helppo uskoa, että tuossa puserossa viihtyy. Kaunis!

  VastaaPoista
 6. Paidan sävy on vispipuuro. Tulee äiti mieleen.:) Joten komppaan täältä, mukavalle ja turvalliselle näyttää!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...