maanantai 1. helmikuuta 2016

Maasälpää
Mullahan oli meneillään joku sellainenkin projekti, että hyllyihin kertyneistä neulekirjoista pitäisi kaikista neuloa edes jotakin. No nyt näyttää siltä, että olen neulonut lähinnä yhdestä kirjasta ja kirjoja on jälleen tullut lisää. Tämäkin huivi on päätelty jo syyskuun alussa, mutta jostain kumman syystä se jäi tuonne kaappiin odottelemaan parempia päiviä. Yksi syy: en osaa kietoa tätä kaulaan mitenkään kivasti ainakaan ilman peiliä. Vaatii harjoittelua siis. Muoto vaan oli jotenkin niin hauska kirjasta katsottuna ja ehkä kätevä käytössä sitten kun saan jonkunlaisen ahaa-elämyksen.Lähilankakauppaan tuli suunnilleen vuosi sitten myyntiin Tukuwoolia, josta sain heti Maasälpä-vision. Hyvin se tuohon kävikin ja on aivan ihanaa lankaa. Onnekseni sitä sattui nyt tulemaan joulupaketista ihan villapaitatarpeiksi asti, kunhan nyt saisin puikkoja siihen vapautettua. Saattaa olla, että hieman vihjasin lahjan ostajalle Tukuwoolin ihanuudesta.Ohje: Maasälpä Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta
Lanka: Tukuwool Fingering, noin puolitoista vyyhtiä värejä Auri ja Uupo
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Ravelryssä: Päkä päkä

18 kommenttia:

 1. Kiva ja jännän muotoinen huivi. Mullakin on (ikuisesti suunnitteilla) vastaava kirja-projekti. Mikä noissa neulekirjoissa aina houkutteleekin, vaikka nettikin on ohjeita pullollaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... No onhan ne ainakin täynnä kaunista katseltavaa, jos ei muuta. :)

   Poista
 2. Kiva huivi ja ihanat värit! Kuinka ollakaan, mulla on tuo malli loppusuoralla menossa, vikassa soirossa. Hyvä pointti tuo, että kaulaan kietominen ei välttämättä ole niin yksinkertaista. Vaatinee harjoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keksin ehkä yhden melko toimivan tavan: huivi kaksinkerroin lenkiksi niin että kolmiot ovat päällekkäin ja päät läpi lenkistä. Tai voihan sen sillei huolettomastikin kietaista, mutta mulla ainakin se toinen kolmio menee häiritsevästi väärinpäin silloin :)

   Poista
 3. Onpa kiva erilainen malli ja kaunis sävy huivissa :)

  VastaaPoista
 4. Ovela huivimalli! Mie oon kans meinannu aloittaa vastaavan projektin, mut pelkään et joutuisin sitten luopumaan jostakin kivoista kirjoista, jos en keksisi mitä niistä haluaisin tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä osa tosiaan saattaa jäädä hyllyyn ihan vaan selailua varten :)

   Poista
 5. Hyvälle näyttää kaulaan kietaistuna ainakin näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit huivissa :) Vois kuvitella, että tuon on semmoinen huolettoman keiteaisun huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vois kuvitella, mutta tuo toinen kolmio meinaa väkisinkin mennä väärinpäin ja sitten ärsyttää. Eli vaatii asettelua kumminkin :)

   Poista
 7. No onpa kyllä vekkulin mallinen huivi! Tukussa on kyllä niin kauniita värejä! Mä oon myös yrittänyt saada neulottua jotain jo olemassa olevista kirjoista ja lehdistä ja että en hankkisi lisää, mutta aina niitä jostain tulee.

  Mun blogissa on sulle haaste, jos haluat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain niitä kirjoja vaan hyllyyn putkahtelee...

   Poista
 8. On varsinainen kietomishaaste.

  VastaaPoista
 9. Olipa hyvä, että tuli tää kietomisen vaikeus esille! Tämä nimittäin oli ko kirjasta listalla, mutta taidankin skipata. Ainakin siihen asti kunnes saan kietomisoppitunnin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt tämän takia jätä mallia väliin! Voihan se olla, että tämä on ihan mun henkilökohtainen ongelma ja sinä osaisit kietoa sen kaulaan ihan ongelmitta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...