lauantai 6. helmikuuta 2016

Keitaalla


Heinäkuu 2014
Kasasin yhteen sekalaisia liukuvärjättyjä sukkalankoja, joita en enää sukkalangoiksi kelpuuttanut, ja aloin virkkailla värikkäitä neliöitä ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Melko nopeasti keksin, että tekisin paloista peiton ystävälle, joka täyttäisi pyöreitä vuosia helmikuussa 2016. Aikaa siis oli reippaasti. Virkkauspussukka oli mukana Kroatian auringossa, myöhemmin virkkailin paloja kahvitunneilla - projekti eteni hitaasti ja onnistuin välillä jopa hukkaamaan valmiit palaset itseltäni. Mukaan tuli lisää langanjämiä. Tammikuu 2016
Kalenteriin vilkaisu ja havahtuminen siihen tosiasiaan, että synttäreihin oli aikaa kuukausi ja paloja kasassa 37. Ei riittäisi ihan peitoksi asti. Seurasi laskutoimituksia, joiden päätteeksi aloin virkata joka päivä useampia paloja. Mukaan piti ottaa alkuperäisten lankojen lisäksi muutamia Zauberball-jämäpalleroita. Lopulta reilussa kahdessa viikossa olin saanut virkattua 80 palaa lisää ja enää oli jäljellä peiton kokoaminen. Ohjeesta poiketen virkkasin jokaisen ruudun ympärille kerroksen kiinteitä silmukoita mustalla.
Varsinaisena syntymäpäivänä
Peitto kasattu nurjalta puolelta kiinteillä ketjusilmukoilla, reunusta virkattu sen verran kuin jaksoin (kaksi kerrosta pylväitä). Kiitin itseäni siitä, että suurin osa langanpäistä tuli pääteltyä virkatessa, muuten valmista ei olisi tullut ikinä. Yöllä satoi lunta, joten heitin peiton hankeen kuvien räpsimistä varten.


Eilen
Juhlittiin synttäreitä, lahja luovutettiin päivänsankarille ja minä pääsin eroon yhdestä ikuisuusprojektista sekä kasasta ongelmalankoja (vaikka nättejä olivatkin). Win-win!

Ohje: Bohemian Oasis / DROPS Design, koko 9x13 ruutua eli noin 120x170 cm
Lanka: neljä kerää mustaa Fabelia & n. 450 grammaa liukuvärjättyjä sukkalankoja (suurin osa Four Seasons Gründl Hot Socks Spectraa, lisäksi Drops Delightin jämiä, yksi kerä Hjertegarn Kunstgarnia ja kolmea eri Zauberballia)
Koukku: 4,0 mm
Ravelryssä: Boheemi


Samaan pakettiin sujahtivat myös nämä iloisen raidalliset villasukat.


Malli: perussukka ylhäältä alas 64 silmukalla ja ranskalaisella kantapäällä, koko noin 37

Lanka: kirsikanpunainen Fabel ja kirjava Zitron Trekking XXL, väri Mardi Grass
Puikot: 2,0 mm pyöröt
Ravelryssä: KarnevaalisukatKuvausrekvisiittana toiminut pieni matkalaukku ei ole todellisuudessa pelkkää rekvisiittaa, sillä se oli myös säilytyspaikka valmiille palasille. Tietämättään lahjansaaja on ollut siis hyvinkin lähietäisyydellä tulevasta peitostaan meillä kyläillessään.


18 kommenttia:

 1. Huh, melkoista tahtia olet saanut lopulta ahertaa. Mutta kyllä kannatti, upea peitto! Lopputulos on tosi harmooninen vaikka peitosta löytyykin vaikka kuinka monta väriä. Toivottavasti lahja oli mieluinen :)

  VastaaPoista
 2. Upea peitto. On tuossa ollut tekemistä. Osoitit että jämistäkin saa hienoja töitä tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava. Tosi ihanat värit ja ilmava kiitos pitsireikien. Todella ihana lahja.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva malli tuossa neliössä, joten lopputuloskin on mitä mainioin!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana! Mikä lahja! <3

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana peitto! (: Ja kivat sukat myös. Tuossa on ollut hommaa.

  VastaaPoista
 7. Voi, kuinka upea peitto! Mainio loppusijoituskohde jämälangoille :)

  VastaaPoista
 8. Miten upea peitto ja mieletön työ tehdä se!

  VastaaPoista
 9. Upea peitto! Miten oletkin löytänyt niin yhteensopivia sävyjä!

  VastaaPoista
 10. Tosi upea peitto, upeat värit!

  VastaaPoista
 11. Ihana peitto! Siitä tuli tosi kaunis!

  VastaaPoista
 12. Voi miten kiva lahja. Peitto on hieno.

  VastaaPoista
 13. Hieno tuli! Mulla on palat vielä yhdistämättä. t. Eeva

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...