tiistai 7. lokakuuta 2014

Mikä ihmeen määrly?

Mummoni neuvoi joskus (luultavasti 1990-luvun alussa), että minun pitäisi käyttää vihreitä ja ruskeita vaatteita, koska silmäni ovat vihreänruskeat. Silloinhan olin tietysti vahvasti eri mieltä, mutta myöhemmin vihreästä tuli lempiväri ja viime vuosina myös ruskea on alkanut miellyttää yhä enemmän. Mummon sanoissa saattoi siis olla jotain perää.Tiina teki keväällä hauskan näköisen huivin, jonka malli meni heti omaan jonooni. Nyt sitten päätin yhdistää Väiskin vihreää jämää tuohon nättiin ruskeaan vyyhtiin ja tekaista oman rinkulahuivin. Tämähän menee taas sinne nerokkaiden, mutta yksinkertaisten huivien sarjaan: hyvin simppeli kolmio oikeilla ja nurjilla kerroksilla ja loppuun vähän näpertelyä i-cordin kanssa. Tämä oli toinen kerta, kun i-cordia pääsin tekemään, ja nyt opin jopa tykkäämään siitä. Ei lainkaan niin pitkäveteistä näin paksummalla langalla tehtynä.Nuo rinkulat ovat melkoisen nerokas idea, jota en kyllä itse olisi keksinyt. Huivi kietoutuu varsin näppärästi kaulaan ja kireyttä voi säädellä sen mukaan, kuinka monta kertaa huivin kaulan kiepauttaa ja kuinka monen rinkulan läpi huivin toisen pään pujottaa. Huivin kokoakin voi muuttaa ihan mielensä mukaan. Näitä lisää, kiitos!Ohje: Clincher (suom. määrly, vanhentunut)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, kaksi Eiku-väriä (ruskeaa meni 90 grammaa kymmenen rinkulan kokoon)
Puikot: 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Määrly


Huiville kaveriksi tein taas yhden Raitulin, mutta nyt leveillä raidoilla. Aluksi värejä oli mukana enemmänkin, mutta sitten harmaa alkoi näyttää liian vaalealta, joten päädyin käyttämään enemmän vihreää kuin olin suunnitellutkaan. Aika kiva tuli tästäkin.Ohje: Raituli (ilmainen)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, kaksi Eiku-väriä ja Itämeren jämät
Puikot: resoriin 2,25 mm ja sileään 2,75 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Leveät raidat


15 kommenttia:

 1. Kaunis on tämäkin huivisi. Ja pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pipon sininen näyttää kuvassa vähän liiankin kirkkaalta, vaikka ihan kunnon sininen se livenäkin on.

   Poista
 2. Kaunis huivi ja varmasti käytössä kätevä. Mutta voihan silmien väri! Olen vielä tänä päivänäkin katkera sinisistä silmistäni, sillä teiniä lempiluomivärini oli vihreä.. vaan lehdessä valistettiin, että vihreä luomiväri passaa ainoastaan ruskeasilmäisille. Voi huokaus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ja mä olin pitkään todella vakaasti sitä mieltä, että vihreä ei käy mulle lainkaan. Nyt olen samaa mieltä sinisestä, mikä pitää ehkä paremmin paikkansa. :)

   Poista
 3. No jopa on hyvät värit! Toi huivi on kyllä hauska eikä pipossakaan ole vikaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Nuo on kyllä aika lähellä niitä oikeita sävyjä, kun silmien väristä puhutaan.

   Poista
 4. No onpahan hieno Määrly! Ja kiva on tuo Raitulikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kielessä on niin kauniita sanoja, heh! Ja kiitos :)

   Poista
 5. Noni, vihdoinkin joku muukin on hokassut, kuinka nerokas tuo huivimalli on! Ihanaa ruskeaa ja vihreää, näyttää tosi kivalta. Mä olen käyttänyt omaani ihan valtavasti, mitä mainioin jokapäivän asuste. Kandeis kyllä neuloa toinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän näppärä, eilen heti testasin ja näin totesin! Vois kyllä hyvinkin tehdä lisää, vaikka kaikissa eri väreissä :)

   Poista
 6. Jännä huivi :O Ja ihanan värine hattu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on ihan älyttömän hyvä käytössä! Ja toista samanlaista pipoa tuskin tulee vastaan :D

   Poista
 7. Mulla meni tää heti jonoon, kun näin sen Tiiann tekemän. Tämä vaan vahvisti sitä, että tämä on jossain välissä tehtävä - pian. Todella näppärän näköinen ja hyvät värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kehua tätä vaikka kuinka! Eilen just kävelyllä ollessa totesin, että se suojaa tosi hyvin kaulaa tuulelta, koska sen saa niin tiiviisti vedettyä kaulaa vasten. Pysyy hyvin paikallaan ja on hyvän mallinen. Tee ihmeessä oma! :)

   Poista
 8. Nokkela huivi ja oot valinnu siihe ihanat toisiaan täydentävät värit :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...