perjantai 24. lokakuuta 2014

Regulus regulus

Tiesittekö, että hippiäinen on koko Euroopan pienikokoisin lintu, mutta silti (tai ehkä juuri siksi) sitä kutsutaan lintujen kuninkaaksi eurooppalaisessa kansanperinteessä? En minäkään, vaikka muinainen lintukerholainen olenkin. Mutta näin sitä taas tuli opittua jotain uutta ihan vaan langan värin takia.Nimityksellä on ilmeisesti jotain tekemistä linnun päälaen kullankeltaisen värin kanssa. Tämä väri (Goldcrest) viehätti sen verran paljon ensimmäisessä lammaspaidassa, että halusin tehdä toisen melkein tarkalleen samanlaisen, mutta nyt kellertävällä pohjavärillä. Raidoissa on osittain samoja värejä kuin ensimmäisessä, mutta on siellä joku uusikin joukossa.Tarkoitus oli tehdä syksyn väreihin sopiva paita ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Tein jopa mallitilkun, että osasin päättää tuon viimeisen värin. Parhaiten pohjaan upposi vaaleanpunainen Persian Rose, joten alimmat raidat tein sillä. Päättelyn halusin taas näkyvän enemmän, joten siihen käytin Saffronia. Tällä kertaa en jaksanut värkkäillä hihansuuhun lyhennettyjä kerroksia, mutta se taitaakin olla melkeinpä ainoa erottava tekijä. Paitsi että taisin muotoilla pääntietä jotenkin eri tavalla, mutta en tietenkään kirjoittanut mitään siitä muistiin.Paita on siis tälläkin kertaa ohjeen mukaista pidempi ja helmasta leveämpi, mutta muuten aika pitkälle ohjeen mukaan tehty. Tuo broken seed stitch yhdistettynä juuri tähän lankaan vaan viehättää niin kovin paljon sekä tuntumaltaan että ulkonäöltään, että saattaapi olla kohta kolmaskin paita tulossa. Aikataulu tosin on mysteeri, sillä tämänkertainenkin paita tuli aloitettua jo heinäkuun alussa.


Ohje: Dessine-Moi Un Mouton / La Maison Rililie Designs
Lanka: Holst Garn Supersoft 100% uld, värit Goldcrest, Rapunzel, Cinnamon, Tobacco, Oatmeal, Fig, Saffron ja Persian Rose (raidat ylhäältä alas tässä järjestyksessä)
Puikot: mallineuleeseen 3,5 mm, kaulukseen, helmaan ja hihansuihin 3,0 mm ja päättelyyn 4,5 mm KnitPro-pyöröt


4 kommenttia:

 1. Todella hyvännäköinen paita ja niin ihanan syksyset värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään! Täytyy varmaan laittaa ensimmäinen lammaspaita tauolle ja ottaa tämä nyt käyttöön. Oon käyttänyt sitä nyt melkeinpä joka päivä, kun se on niin mukavan ohut mutta silti lämmin. :)

   Poista
 2. Onpa kiva paita! Värit on just syksyä, ovat kauniit.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...