keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Vihreä kuplaSukkakisassa on meneillään jo kolmas etappi, jonka ohje näytti omiin silmiini heti mukavan helpolta ja leppoisalta. Harmi vaan, että etapille varattu lanka oli ohjeen julkaisuhetkellä eri osoitteessa kuin minä, joten pääsin aloittamaan vasta noin 13 tuntia myöhemmin. Muuten olisi kyllä voinut kokeilla nopeusneulontaakin tällä kierroksella, mutta näin tällä kertaa. Kaikkiaan neulomiseen meni aloitushetkestä suunnilleen kaksi vuorokautta, kun en mitään kiirettä pitänyt ja nukuin kahdet pitkät yöunet siinä välissä. Sopivan leppoisa vauhti siis ja pääsin silti jopa sijalle 72.Tein sukkiini sallitun kokomuokkauksen, koska arvasin palmikoiden kiristävän neuletta liikaa omiin jalkoihini. Näissä on siis ylimääräiset seitsemän silmukkaa ja silti sukat ovat aika napakat. Saattaa olla, että löysäilijästä tulikin tällä kertaa tiukistelija, mikä taas saattaa johtua uudesta langasta puikoilla. Muutaman sovittelun jälkeen nämä vaikuttavat kuitenkin juuri sopivilta eikä kantapäästäkään tullut jättiläistä, vaikka sitä pelkäsinkin.Ohje: Touring Bubbles / Karen Buhr
Lanka: Hopeasäie Basic, väri Neulanen
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: TdS 2015, Beta


Ai niin, ja mitä tapahtuikaan kisan kakkoskierroksella? No, kirjoneulekammoinen kyllä yritti ja ylitti itsensä tekemällä jopa kantapään ensimmäiseen sukkaan, mutta sitten iski raivo ja sukasta tuli kasa purkulankaa. Ei vaan pää kestänyt sitä virheiden ja purkamisen määrää. Tässä näyte siitä, mitä olisi saattanut syntyä paremmilla hermoilla:


Ihan kiva malli, mutta ei mulle ainakaan tällä kertaa.

8 kommenttia:

 1. Upea alku kakkosetapin sukassakin! Itsekin kammoilin, kunnes kanssaneulojien kannustuksesta päädyin kokeilemaan, toki työn alla ovat vielä. Kivaa neuloa näitä sukkia ja lueskella kanssaneulojien blogeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se meni niin, että ensisilmäyksellä inhosin koko sukkaohjetta ja päätin että en edes yritä, sitten iski sisuuntuminen ja pakersin pari päivää ekaa sukkaa, mutta sitten meni hermot, kun oli niin kamalaa jälkeä varsinkin kantapäässä. Alku oli kyllä ihan ok, jopa yllättävän helppoa tämmöiselle noviisille :)

   Poista
 2. En ole itse mukana TDS:ssä mutta tuo kakkosetapin sukka on kyllä aika vaikean näköinen! Kolmoissukka onkin sitten taas tosi ihanan ja nätin näköinen. Tekisi mieli neuloa itsekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinköhän mun kommentti tästä katosi... No, ei se itse kirjoneule niin vaikeaa ollut, mutta tarkkana piti olla kaavioissa. Kolmossukkien ohje on mun mielestä tosi kiva, suosittelen! :)

   Poista
 3. Ah, ihanaa. Meidän tuntemukset kakkos- ja kolmosetapin suhteen meni ihan ristiin :-D Mulla nää vikat meni purkuun, eivät olleen mun juttu ollenkaan. Sun tekeminäsi ne kuitenkin näyttävät kivoilta. Pitäisköhän ne sittenkin jossain vaiheessa neuloskella uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jännä juttu! Kirjoneule ei kyllä ollutkaan niin vaikeaa kuin pelkäsin, mutta malli ei ollut mun juttu. Ehkä vielä jonain päivänä yritän kuitenkin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...