torstai 16. huhtikuuta 2015

Squaring the circle


Yllätys yllätys, jatkan edelleen sukkalinjalla. Tämä oli sellainen malli, että meni välittömästi jonon kärkeen, kun sen huomasin. Ja pääsiäisenä olikin sitten pakko kaivaa Fabelit esiin ja alkaa hommiin.


Olin sen verran malttamaton pääsemään käsiksi tuohon hassuun kantapäähän, että aloitin sukat väliaikaisella aloituksella resorin alapuolelta ja tein resorin vasta lopuksi. Tämä toimi vallan mainiosti, kuten myös magic loop, vaikka siitä vähän ohjeessa varoiteltiin.Raidat neuloin kuuden kerroksen korkuisiksi, koska se helpotti laskemaan kavennuksia ja lisäyksiä. Tein resorista matalamman kuin ohjeessa ja lisäsin yläreunaan vielä vihreän raidan yksityiskohdaksi. Jämäkerien lisäksi korkkasin näihin sukkiin pari uuttakin kerää, että sain niihin tarpeeksi väriä.


Tämä oli kyllä niin hauska, helppo ja kekseliäs sukkamalli ja lopputulos sen verran hyvin istuva, että näitä on ehkä vaan pakko tehdä lisää. Seuraavan voinkin aloittaa varresta, kun kerran kantapää on hyväksi havaittu. Lisäksi on testattava raitalangan käyttäytymistä tässä mallissa, vaikka tasaraita ehkä näyttääkin paremmalta. Mitä tästä vielä seuraakaan...


Ohje: Squircle / General Hogbuffer (ilmainen)
Lanka: Drops Fabel, musta + seitsemän raitaväriä
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Nelpyrä21 kommenttia:

 1. No mutta nyt vasta erikoinen kantapää on! :) Ihanan värikkäät sukat ja hyvin näyttää istuvan. Tarvii varmaan itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Onpas jännittävä kantapää. Kivan näköiset sukat muutenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Tuollaista kantapäätä en ole aiemmin nähnytkään. Näyttää kivalta. On se varmaan kokeiltava itserkin!

  VastaaPoista
 4. Mullakin tämä malli meni todo -listalle saman tien kun sen ravelryssa bongasin. Kiva kuulla että malli on toimiva, ehkä pakko nyt sitten minunkin uskaltautua näitä kokeilemaan :-D

  VastaaPoista
 5. Ihanat! Ehkä sitä seuraavaksi itsekin kokeilee näiden tekemistä. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat! Malli vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta, täytyypäs lisätä Ravelryn jonoon ja tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
 7. Ohje on tulostettuna jo, pitäis vain istua alas ja perehtyä... Tosi kivat sukat tuli sulla!

  VastaaPoista
 8. Nämä on tosi kivat. Teen näitä nelivuotiaalle pojalleni ja voin kokemuksen syvällä rintaäänellä vain todeta ettei magic number päde lasten sukkiin. Yrityksen ja erehdyksen kautta päädyin lukuun 28, pojan jalankoko on jykevä 30. Projektia on hieman hidastanut periaatepäätökseni ettei toista sukkaa saa aloittaa ennenkuin ensimmäisen langat on päätelty ja näissä oli tosiaan hieman päättelemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Aikuisten kokoihin näyttää toimivan: näissä mun sukissa on silmukkamäärä 68 ja maaginen luku on sama 68. Pääsin helpolla siis. Ihailtava periaate sulla, mulla ei toimis koskaan :)

   Poista
 9. Kivat sukat. Minullakin tämä malli meni heti sen huomattuani jonoon, mutta vielä en ole ehtinyt sitä kokeilla.

  VastaaPoista
 10. No voihan sanonko mikä. En erityisesti ihastunut ohjeen mallikuvaan sen aiemmin nähdessäni, vaan totesin vain että onpa erikoinen. Nyt kun sain nähdä tän sun väriyhdistelmän, niin haluan itselleni ehdottomasti tällaiset sukat. Nää on hienot! Kyllä väri tekee asusteen, kyllä.

  VastaaPoista
 11. Mitenkä tuollaisiin sukkiin ei sopisi Magic loop, en jymmärrä... Ihana väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä suositeltiin kahden pyöröpuikon taktiikkaa, varmaankin siksi, että sen pitkän kantalapun jälkeen on muutama hankalampi looppauskerros. Mutta jos on tarpeeksi pitkät pyöröt, niin ihan hyvin onnistuu kyllä. :)

   Poista
 12. Todella hämärän näköinen kantapää :D

  VastaaPoista
 13. Wau! Onpa hassu mutta hieno! Täytyypä laittaa ohje mieleen...

  VastaaPoista
 14. Tämä on minullakin jonossa mutta vielä en ole rohkaistunut kokeilemaan. Jämälankoja tähän saisi kyllä käytettyä mukavasti, joten ehkä kannattaisi. Ja etenkin, kun sinun versiosi on kerrassaan hieno!

  VastaaPoista
 15. Aika huisin jännittävän näköiset kantikset!

  VastaaPoista
 16. Miksi ei yhtään kuvaa kantapään alapuolelta, olisi selventänyt lisäyskohtaa, taikka sitten suomenkielisessä ohjeessa olisi sanottu, pysyykö vain 6 s lisäysten välillä vai kasvaako lukumäärä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin vaikeaa kuvata omaa kantapäätä alapuolelta :) En nyt tarkalleen muista miten lisäykset meni, mutta muistaakseni silmukat lisääntyy lisäyskohtien välillä. Kannattaa käyttää niitä silmukkamerkkejä apuna.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...