maanantai 9. joulukuuta 2013

Villatakki ja huivi à la Veera

Sain vihdoin viimein tehtyä tähän takkiin hihat ja ommeltua napit sekä taskun kiinni. Nyt tämäkin on lähtenyt uudelle omistajalleen, siis sille samalle, jolle tein aiemmankin paketin.


Samalla ohjeella tein keväällä itselleni tämän takin, joka on valitettavasti nuhjaantunut jo aika rumaksi. Siinäpä syy tehdä itsellekin uusi, paremmasta langasta. Tilaustakkiin valittu sininen lanka oli tosi mukavaa kudottavaa. Hidas valmistuminen johtui paremminkin tylsästä sileästä nurjasta ja hihojen yksitoikkoisuudesta.Ohje: Golden Wheat Cardigan / Veera Välimäki
Lanka: Svarta Fåret Ulrika, väri 68, menekki 9 ja puoli kerää
Puikot: 5,0 ja 5,5 mm KnitPro Cubics-pyöröt
Ravelryssä: Sininen


Hoviasiakkaan syntymäpäivä sattui tähän samaan saumaan, joten pääsin testaamaan jälleen yhtä Veeran huiviohjetta. Lanka oli puolet ohuempaa kuin ohjeessa käytetty, mutta se ei haitannut. Lopputuloksena kevyt ja ilmava huivi, jonka päälle pukemisessa saattaa olla omat haasteensa tuon muodon vuoksi...
Näissä huivimalleissa on jotain tosi koukuttavaa. Oikeita silmukoita, vähän langankiertoja ja lyhennettyjä kerroksia, ei sen kummempaa. Ja silti tuloksena näyttävän näköisiä huiveja. Taidan tehdä tällaisen itsellenikin jossain vaiheessa.

Ohje: Line Break / Veera Välimäki (follow the lines -kokoelma)
Lanka: DROPS Lace, sininen. Menekki n. 70 grammaa.
Puikot: 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Linjoja


10 kommenttia:

 1. Mun! Nappien oveluus ei pääse kuvassa täysiin oikeuksiinsa. Onko huivi muuten samaa lankaa kuin se vihreä huivi? Hivelytuntumalla on. En mä nyt tiiä, tuliko niistä kuvista mitään uutta ideaa sille, miten sitä voisi käyttää, mutta hieno sana löytyi tälle toispuolisuudelle: asymmetrinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo kuvaaminen on vähän haastavaa kun on niin pimeetä. Salamalla sitten tulee vähän vääriä värejä jne. Huivi on samaa lankaa, siks teinkin siitä kun tykkäsit tuntumasta. Jotenkin asymmetrisesti sitten huitaset toisen olan yli?

   Poista
  2. Huitasen. Tulipa mieleen, kun sanoit oman villatakkisi nuhjaantuneen, että twisted flower -sukat on jo aika nuhjut ottaen huomioon, että ovat kuitenkin uudehkot vielä. Olisiko lanka ollut vähän semiä? Siis minähän en muista siitä lankakauppakeikasta mitään järkevää, että mitä lankaa se oikein oli, enkä kyllä juuri mitään tajuakaan, mutta tämmöinen nuhju tuntuma on. Ootko tämmöstä havainnut?

   Poista
  3. Joo, melkein arvasin kun niitä tein että se lanka ei kestä hyvänä, oli niin paljon solmujakin. Täytyy tehdä jostain paremmasta langasta sulle uudet jossain vaiheessa. Tai sit jollain toisella mallilla.

   Poista
 2. Onpa kauniita! Veeran mallit ovat kyllä koukuttavia... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pahasti koukussa ollaan, puikoilla taitaa olla kaksi Veeran villapaitaa...

   Poista
 3. Upeita töitä! ja nuo huivit kuulostavat kyllä mielenkiitoisen helpoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helppoja ne tosiaan on, jos vaan englanti yhtään taipuu. Ja vaikkei taipuiskaan, niin näistä ohjeista on hyvä aloittaa kun ovat sen verran yksinkertaisia. Nimimerkillä vuosi sitten tein ekani englanniksi. :)

   Poista
 4. Line break on minullakin tehtävälistalla. Hienolle näyttää myös ohuemmasta langasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kokoon se ehkä vähän vaikutti, mutta aika iso huivi syntyi ohuestakin langasta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...