keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mun lapasista tuulee läpi

... totesin sunnuntain tuulisessa säässä. Mutta eipä tuule enää.


Tein nimittäin tällaiset alpakkaiset sisälapaset viime talven lemppareihini, jotka ovat aika ohuet ja jo vähän käytössä löpsähtäneet. Kasasin näitä varten läjän Drops Alpacan jämiä ja aloin säveltää. Pääväristä on tehty aiemmin Still Light ja Wurm, lime on Color Affectionin ja kellanvihreä kämmekkäiden jämää.


Langan menekin arvioin ihan summassa. Kellanvihreä meni kokonaan (+ pari raitaa täydestä kerästä), limeä jäi vielä vähän. Jotain on tullut menekistä opittua, koska pääväriä jäi jäljelle ehkä kolmen metrin pätkä. Vähän jännitti toista peukaloa tehdessä.


Tein peukalon intialaisella peukalokiilalla, koska sitä olin käyttänyt alkuperäisissäkin. Täytyy muistaa tämä jatkossakin, koska mun peukaloihin sen malli istuu parhaiten. Puhumattakaan siitä, kuinka helppo se on tehdä.


Aika hyvät näistä tuli. Tarkoituksella vähän niukat, että mahtuvat noiden toisten alle. Ihanan pehmoiset ja lämpöisen tuntuiset. Ja noiden Noro-lapasten alle ne menevät. Ravelry-projektiin tästä.7 kommenttia:

 1. Aika huippu idea! Mun pitää tehdä tuollaiset kanssa, ja ehdottomasti kokeilla tuota intialaista peukalokiilaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytyy vielä tehdä tuplalapaset alpakasta paukkupakkasia varten niin sitten tarkenee. Tuo intialainen kiila on kyllä hyvä ja yksinkertainen, kunhan osaa etukäteen päättää, kuinka monta silmukkaa siihen kiilaan haluaa. :)

   Poista
 2. Intialainen peikalokiila vaikuttaa näpäärältä. Täytyypä kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa mieleen, että luit varmaan Hesarista siitä virkkuukirjapunkkarinaisesta, Molla Mills tai jotain sinne päin, ootko perehtynyt tarkemmin?
  Tiedustelee eräs asiakas, jonka kaapissa on vain vanhoja, kulahtaneita, tosi rumia neuletakkeja eikä yhtään tosi hienoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä sen kirjan, mutta en oo perehtynyt, kun en oikein harrasta noita sisustusvirkkausjuttuja. Villatakista puuttuu 1,5 hihaa, tasku ja napit. Etenee kyllä, mutta se hihojen tekeminen on vaan niin tylsää...

   Poista
  2. No mä ajattelin, että olisko siinä ollut uutta aluevaltausmahista sulle sitten kun saat 3 000 000. sukkaparin tehtyä.
   Koitan just ja just pärjätä rumilla villatakeilla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...